Radionica za srednjoškolce o mladenačkim vezama

Dana 26. studenog 2018. održana je radionica o mladenačkim vezama u kojoj je sudjelovalo 24 učenika trećih razreda Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci.
Radionica je održana u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke u partnerstvu Odjela prevencije PU PGŽ, Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci i Dječjeg doma „Tić“ Rijeka, a njome je simbolično obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.
Cilj radionice bio je osvijestiti mlade o tome što su kvalitetne partnerske veze te pomoći im da prepoznaju štetne i nasilne obrasce ponašanja u vezi, kao što su kontrolirajuće i posesivno ponašanje, izrazita ljubomora, ucjene, nametanje osjećaja krivnje i drugi oblici psihološkog nasilja. Također jedan od ciljeva bio je potaknuti mlade da se suprotstave i primjene učinkovite načina sprečavanja nasilja uz informiranje što učiniti ako do nasilja ipak dođe.
Tijekom trajanja radionice bila je iznenađujuća izuzetna aktivnost mladih i njihova promišljanja na temu.

Održana tribina na temu “Edukacija kao prevencija”.

Dana 23. studenog 2018. godine u Gradskoj vijećnici održana je tribina "Naša djeca naša budućnost" na temu "Edukacija kao prevencija". Na tribini, koju je organizirala riječka Udruga za…

Posjeta studentica Pedagogije

Dana 26. studenog 2018. Dječji dom "Tić" Rijeka posjetile su studentice 3. godine studija Pedagogije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, u pratnji prof. Jasne Arrigoni. Posjeta je realizirana…