Obilježen Dan sigurnijeg Interneta i promovirana nova generacija ambasadora „Tića“

Dana 11. veljače 2020., povodom obilježavanja međunarodnog Dana sigurnijeg interneta, Dom „Tić“ održao je aktivnost za ambasadore „Tića“. Tom prilikom su aktualni ambasadori „Tića“, učenici osmih razreda osnovnih škola u Rijeci, predali svoj mandat novoj, sedmoj generaciji ambasadora, polaznicima šestih razreda. Kroz niz zabavno-edukativnih aktivnosti nova generacija ambasadora upoznala se je sa ulogom ambasadora nenasilja te dosadašnjim aktivnostima aktualnih ambasadora i njihovom angažmanu u zajednici.
Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine drugog dana u drugom tjednu drugog mjeseca s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja posebice među djecom i mladima, ali također i roditeljima i drugim odraslima. Dom „Tić“ ovaj dan obilježava zajedno sa ambasadorima već devetu godinu zaredom. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta bila je „Zajedno za bolji Internet“ i stavila je fokus na promicanje i kreiranje „boljeg“ interneta. Jedan od ciljeva preventivnih aktivnosti koje Dom „Tić“ provodi u tom smjeru upravo je poticanje djece i mladih da se što više uključuju u one dobre prilike koje internet nudi, te da ih istovremeno upoznamo i pomognemo da osvijeste moguće rizične situacije s kojima se mogu suočiti na internetu.
U tom smjeru djecu i mlade ohrabrujemo da Internet koriste za kreiranje i dijeljenje s drugima, uključivanje u pozitivne aktivnosti, izražavanje svojeg mišljenja, i da pri tome poštuju ostale korisnike interneta, da reagiraju na negativno tako da daju potporu svojim vršnjacima koji se suočavaju s nasiljem na internetu odn. da se suprotstave cyber-nasilju i prijave sav neprimjeren ili zabranjen sadržaj koji primijete.
S druge strane roditelje ohrabrujemo da razvijaju i održavaju otvorenu i iskrenu komunikaciju sa svojom djecom na svim poljima pa tako i njihovom ponašanju na internetu, da pokazuju interes i pružaju primjer pozitivnog ponašanja te budu podrška djeci u njihovom suočavanju sa problemima ili nedoumicama.
Na samom početku aktivnosti ambasadore su pozdravile Tamara Žakula, ravnateljica Dječjeg doma „Tić“ Rijeka; Maja Pudić, voditeljica Službe za socijalnu skrb Grada Rijeke i Ana Albrecht Čekada, savjetnica Pravobraniteljice za djecu, a cijelu aktivnost provele su Nataša Makarun, Ljiljana Bubnić i Mirjana Štampar Komjenović iz Dječjeg doma „Tić“ Rijeka.

Poziv na radionicu “Ja, mama i tata – zajedno dva sata”

Dana 19. veljače 2020. (srijeda), s početkom u 17.00 sati, u Dječjem domu „Tić“ Rijeka održati će se radionica „Ja, mama i tata – zajedno dva sata“. Radionica…

Obilježen Dan ružičastih majica

Dana 27. veljače 2020. obilježen je Dan ružičastih majica u partenrstvu Dječjeg doma “Tić” Rijeka, Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i Osnovne škola “Brajda” radionicom za učenike 7.…