Počinje deseti ciklus „Škole za razvedene roditelje“

Dana 06. listopada 2011.g. (četvrtak) u „Tić-u“ započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ – programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 06.10. do 03.11.2011.g. tijekom pet susreta, svakog četvrtka od 17.00 do 18.30 sati.
Za djecu sudionika Škole paralelno će se odvijati kreativne radionice, a svima je  ponuđena mogućnost individualnog psihološkog savjetovanja.
Škola za razvedene roditelje i radionice za djecu su besplatne.
Pozivamo sve zainteresirane roditelje da se prijave na tel. 215-670.
Predviđeni broj polaznika je min. 12 i max. 25 roditelja.Svi roditelji trebaju potporu. Većini roditelja, osobito u razdobljima kriza, nedostaju znanje i vještine za postizanje “dobrog roditeljstva”.Škola za razvedene roditelje je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Kontinuirano se provodi od 2007.g., dva puta godišnje.
Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.
Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:
o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja
prepoznavanje  i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka
upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.
Svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa.
Voditelji programa su mr.Tamara Žakula Desnica, prof. psih. i Suzana Mravinac, prof. psih.
Kreativne radionice za djecu vodi odgajateljica Mirjana Štampar Komjenović.

U Tić-u održan sastanak odbora EIATCYP

Dana 30. rujna 2011.g., u Dječjem domu „Tić“ Rijeka održan je sastanak glavnog odbora Europske interdisciplinarne asocijacije za dječju i adolescentnu psihoterapiju (EIATCYP). Europska interdisciplinarna asocijacija za dječju…

V. Simpozij socijalnih radnika u Zagrebu

Dana 10.10.2011. godine socijalna radnica Dječjeg doma "Tić" Rijeka sudjelovala je na V. Simpoziju socijalnih radnika u Hotelu Sheraton u Zagrebu. Tema ovog simpozija bila je "Volonterstvo i socijalni…