Počinje 33. ciklus „Škole za razvedene roditelje“

Dana 02. ožujka 2023.g. (četvrtak) u „Tiću“ započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ – programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 02.03. do 30.03.2023.g. tijekom pet susreta, svakog četvrtka od 17.00 do 18.30 sati.

Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno, a svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na tel. 215-670, radnim danom od 9.00 do 15.00 sati.

Škola za razvedene roditelje je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Kontinuirano se provodi od 2007.g., dva puta godišnje, a   02. ožujka 2023. započinje 33. ciklus.

Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

Rad u „Školi za razvedene roditelje“ osmišljen je tako da se roditeljima nudi mogućnost razmjene iskustava u grupi te im se pružaju teorijska znanja i informacije o različitim, djeci važnim, aspektima razvoda, utjecaju razvoda na razvoj djece te prepoznavanju i razumijevanju dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda. Također, roditeljima se pruža podrška u razvijanju roditeljskih vještina kojima mogu pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti s naglaskom na važnosti oba roditelja u odgoju i brizi za dijete te razvijanju vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon razvoda. Sve to sa ciljem da se olakša prilagodba djece i roditelja i smanje opterećenja uvjetovana razvodom uz jačanje roditeljskih kompetencija u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

Upravo se kroz program „Škole za razvedene roditelje“ polaznicima pruža mogućnost da preveniraju ili, ukoliko postoje, osvijeste eventualne štetne obrasce svog ponašanja za dijete i zamijene ih onim prihvatljivijim, a za dobrobit djeteta.

Po završetku škole svi polaznici dobiti će priručnik „Razvodimo se, ali ostajemo roditelji“.

Program „Škole za razvedene roditelje“ uvršten je u katalog programa u okviru EurofamNet projekta u koji je uvršteno više od 170 programa iz cijele Europe koji pružaju podršku obitelji, a temelje se na osiguravanju dječjih prava i dobrobiti obitelji.

Kako pedofili dolaze u kontakt sa djecom i zašto je važan stručni tretman?

U savjetovalištu Dječjeg doma „Tić“ Rijeka pruža se stručna pomoć i podršku djeci i mladima koji su proživjeli različite vrste traumatskih događaja, a najčešće zbog iskustva zlostavljanja i…

Škola za razvedene roditelje otvara vrata 31.1.2024.

Novi ciklus Škole za razvedene roditelje koji će se odvijati svake srijede od 31.1. do 28.2. 2024. od 17 do 18.30 na adresi Beli Kamik 11 u Rijeci.…