Počinje 33. ciklus „Škole za razvedene roditelje“

Dana 02. ožujka 2023.g. (četvrtak) u „Tiću“ započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ – programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 02.03. do 30.03.2023.g. tijekom pet susreta, svakog četvrtka od 17.00 do 18.30 sati.

Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno, a svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na tel. 215-670, radnim danom od 9.00 do 15.00 sati.

Škola za razvedene roditelje je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Kontinuirano se provodi od 2007.g., dva puta godišnje, a   02. ožujka 2023. započinje 33. ciklus.

Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

Rad u „Školi za razvedene roditelje“ osmišljen je tako da se roditeljima nudi mogućnost razmjene iskustava u grupi te im se pružaju teorijska znanja i informacije o različitim, djeci važnim, aspektima razvoda, utjecaju razvoda na razvoj djece te prepoznavanju i razumijevanju dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda. Također, roditeljima se pruža podrška u razvijanju roditeljskih vještina kojima mogu pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti s naglaskom na važnosti oba roditelja u odgoju i brizi za dijete te razvijanju vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon razvoda. Sve to sa ciljem da se olakša prilagodba djece i roditelja i smanje opterećenja uvjetovana razvodom uz jačanje roditeljskih kompetencija u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

Upravo se kroz program „Škole za razvedene roditelje“ polaznicima pruža mogućnost da preveniraju ili, ukoliko postoje, osvijeste eventualne štetne obrasce svog ponašanja za dijete i zamijene ih onim prihvatljivijim, a za dobrobit djeteta.

Po završetku škole svi polaznici dobiti će priručnik „Razvodimo se, ali ostajemo roditelji“.

Program „Škole za razvedene roditelje“ uvršten je u katalog programa u okviru EurofamNet projekta u koji je uvršteno više od 170 programa iz cijele Europe koji pružaju podršku obitelji, a temelje se na osiguravanju dječjih prava i dobrobiti obitelji.

Kako pedofili dolaze u kontakt sa djecom i zašto je važan stručni tretman?

U savjetovalištu Dječjeg doma „Tić“ Rijeka pruža se stručna pomoć i podršku djeci i mladima koji su proživjeli različite vrste traumatskih događaja, a najčešće zbog iskustva zlostavljanja i…