Okončana građanska inicijativa “Veselo dvorište za razigrane Tiće”

Kraj travnja obilježio je i završetak radova na uređenju dvorišta u sklopu građanske inicijative „Veselo dvorište za razigrane Tiće“ koja je provedena zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Zahvaljujemo svim volonterima, studentima i građanima koji su se uključili u provođenje ove građanske inicijative i omogućili da prostor dvorišta “Tić”-a postane ugodnije mjesto za boravak djece. Želimo zahvaliti i Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva  i Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva na ukazanom povjerenju i financijskoj pomoći.
Uređenjem dvorišta omogućeno je raznovrsnije provođenje slobodnog vremena i aktivnosti djece korisnika usluga „Tić“-a: zidovi su osvježeni novim grafitima; okoliš obogaćen novim sadnicama i vazama s biljkama; postavljen je novi koš za otpatke, stol i klupe, koš za košarku, mobilna mreža za obojku/badminton, pikado te su kupljene nove lopte. Uređenjem dvorišta i kupnjom raznovrsnih rekvizita korisnici svakodnevno provode vrijeme i u sportskim aktivnostima te se, i na taj način, promiče zdraviji stil života i poboljšavaju motoričke vještine djece.

Obilježavanje Dana odgoja bez batina

U četvrtak, 26. travnja 2012. godine, u Dječjem domu „Tić“ Rijeka održan je prvi susret treće generacije ambasadora „Tića“ i aktivnost povodom obilježavanja Dana odgoja bez batina. „Tić“…

Edukacija za nove volontere

Nakon provedenog ciklusa primanja volontera za 2012. godinu, dana 01 i 15. lipnja 2012.g. organizirana je edukacija za 16 novih volontera. Edukacija uključuje upoznavanje volontera sa radom i…