Obilježavanje Dana odgoja bez batina (30.04.)

Dan odgoja bez batina u svijetu se obilježava od 1998. godine, a u Dječjem domu „Tić“ Rijeka na taj dan, od 2009.g., različitim aktivnostima upozoravamo na neprimjerenost odgoja tjelesnim kažnjavanjem.
Naime, iako je Republika Hrvatska zakonom zabranila tjelesno kažnjavanje djece ono je još uvijek prisutno u našem društvu, a stav o tjelesnom kažnjavanju kao prihvatljivom obliku discipliniranja djece vrlo je rasprostranjen. Tome u prilog govori naša svakodnevna praksa, ali i rezultati provedenih istraživanja.
Upravo je iz tih razloga, zalaganje za odbacivanje opcije tjelesnog, ali i drugih oblika ponižavajućeg kažnjavanja te promoviranje pozitivnog roditeljstva jedan je od ciljeva preventivnih programa koje Dječji dom „Tić“ Rijeka provodi. Na taj način želimo potaknuli roditelje na razmišljanje o učinkovitijim i primjerenijim načinima discipliniranja djece promovirajući pozitivno roditeljstvo kao pristup odgoju djece odn. roditeljsko ponašanje koje koristi pozitivne oblike discipline u kojima se postavljaju jasna pravila i granice djetetovom ponašanju.

U tom smjeru donosimo nekoliko činjenica O tjelesnom kažnjavanju.

 

 

 

 

 

 

24. veljače – Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznatiji kao Dan ružičastih majica obilježava se posljednje srijede u veljači. Obilježava se kao poticaj djeci da razmisle kako se odnose prema…

Obavijest o početku 28. ciklusa „Škole za razvedene roditelje“

Dana 18. svibnja 2021.g. (utorak) u Dječjem domu „Tić“ Rijeka započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ - program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili…