Obavijest o početku 28. ciklusa „Škole za razvedene roditelje“

Dana 18. svibnja 2021.g. (utorak) u Dječjem domu „Tić“ Rijeka započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ – program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Program će se održavati u periodu od 18.05. do 15.06.2021.g. tijekom pet susreta, svakog utorka od 17.00 do 18.30 sati.
Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno. Sukladno epidemiološkim mjerama broj sudionika ograničen je na 6, a svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na tel. 215-670, radnim danom od 9.00 do 15.00 sati.

Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.
Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:
• različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
• utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja
• prepoznavanje i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
• razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
• upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka
• upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.

Polazeći od ideje da svi roditelji trebaju potporu roditeljstvu te da većini roditelja u razdobljima kriza nedostaju znanje i vještine za postizanje “dobrog roditeljstva” Dom „Tić“ organizira različite programe psihološke potpore roditeljima. „Škola za razvedene roditelje“ kontinuirano se provodi od 2007.g., a 18. svibnja 2021. započinje 28. ciklus.

Obilježavanje Dana odgoja bez batina (30.04.)

Dan odgoja bez batina u svijetu se obilježava od 1998. godine, a u Dječjem domu „Tić“ Rijeka na taj dan, od 2009.g., različitim aktivnostima upozoravamo na neprimjerenost odgoja…

Međunarodni dan djece žrtava nasilja (4. lipnja)

4. lipnja obilježava se Međunarodni dan djece žrtava nasilja kako bi podsjetili javnost da mnoga djeca doživljavaju različite oblike nasilja te kako bi naglasili važnost zaštite djece i…