NAJAVA: U veljači 2014.g. počinje novi ciklus “Škole za razvedene roditelje”

Dana 20. veljače 2014.g. (četvrtak) u „Tiću“ započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ – programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 20.02. do 20.03.2014.g. tijekom pet susreta, svakog četvrtka od 17.00 do 18.30 sati.
Za djecu sudionika Škole paralelno će se odvijati kreativne radionice, a svima je  ponuđena mogućnost individualnog psihološkog savjetovanja.
“Škola za razvedene roditelje” i radionice za djecu su besplatne.Pozivamo sve zainteresirane roditelje da se prijave na tel. 215-670.
Predviđeni broj polaznika je min. 12 i max. 25 roditelja.
Svi roditelji trebaju potporu. Većini roditelja, osobito u razdobljima kriza, nedostaju znanje i vještine za postizanje “dobrog roditeljstva”. “Škola za razvedene roditelje” je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Kontinuirano se provodi od 2007.g., dva puta godišnje.
Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.
Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:
o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja
prepoznavanje  i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka
upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.
Svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa.
Voditelji programa su mr.Tamara Žakula Desnica, prof. psih. i mr.sci. Ljiljana Bubnić.
Više informacija o programu “Škole za razvedene roditelje” možete poslušati u emisiji obrazovnog i dječjeg programa “Savjetovalište” urednice Višnje Biti na 1. programu HRT-a, emitirane 28.01.2013.g. (Radio na zahtjev)

Radionice za roditelje i djecu “Ja, mama i tata – zajedno dva sata”

Dana 18. veljače 2014. godine započet će ciklus od pet radionica za roditelje i djecu pod nazivom "Ja, mama i tata zajedno dva sata". Radionice su namijenjene djeci…

Obilježen Dan ružičastih majica

Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica dana, 24. veljače održano je događanje na kojem suprikazani najbolji video uradci na temu vršnjačkog nasilja, koji su izabrani između svih pristiglih radova…