Obilježen Dan ružičastih majica

Povodom obilježavanja Dana ružičastih majica dana, 24. veljače održano je događanje na kojem suprikazani najbolji video uradci na temu vršnjačkog nasilja, koji su izabrani između svih pristiglih radova učenika osnovnih škola s područja Primorsko-goranske županije. Događanje je održano u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske, a video uratke izabralo je Povjerenstvo čiji su članovi bili Barbara Zupičić, predstavnica Art kina Croatia, Ingrid Mavrić predstavnica Odjela prevencije, ambasadorice „Tića“ Martina Podboj i Paola Broznić te Tamara Žakula Desnica, ravnateljica Dječjeg doma „Tić“ kao predsjednica povjerenstva.Na samom početku događanja prisutnima su se obratili Senka Šubat, načelnica Policijske uprave primorsko-goranske, Ivo Jakić iz Službe prevencije Ravnateljstva policije, Miroslav Matešić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, a predsjednica Povjerenstva Tamara Žakula Desnica pojasnila je kriterije izbora video uradaka temeljem kojih su izabrani i prikazani:
„Crvena lopta“ -Osnovna škola „Brajda“, Rijeka
„Na putu u školu“- Osnovna škola „Brajda“, Rijeka
„Pero“  – Osnovna škola „Kozala“, Rijeka
„Protiv nasilja u mojoj školi“  – Osnovna škola „Fran Krsto Frankopan“, Krk – Područna škola „Dubašnica“ iz Malinske.
Odlukom  Povjerenstva, koju su nazočnima saopćile ambasadorice „Tića“, najboljim video uratkom proglašen je „Pero“, rad učenika riječke Osnovne škole „Kozala“ čiji su autori nagrađeni posjetom Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.
Učenici i autori preostala tri video uratka i njihove osnovne škole dobili su priznanja za sudjelovanje i suradnju u aktivnostima povodom obilježavanja Dana ružičastih majica.
Podsjećamo, Dan ružičastih majica obilježava se diljem svijeta svake godine zadnje srijede u veljači, u znak protesta  protiv incidenta koji se dogodio 2007. godine u Kanadi kada je učenik u školu došao u ružičastoj majici u znak podrške svojoj majci koja je oboljela raka dojke te bio žrtvom vršnjačkog nasilja. U znak podrške, dvojica su učenika odjenula ružičaste majice, a ovaj se protest brzo proširio ne samo u Kanadi već i u mnogim drugim zemljama.

 

NAJAVA: U veljači 2014.g. počinje novi ciklus “Škole za razvedene roditelje”

Dana 20. veljače 2014.g. (četvrtak) u „Tiću“ započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ - programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 20.02. do…

Održana radionica „Ja, mama i tata – zadovoljni u obitelji”

Dana 25. veljače 2014.g., u Dječjem domu "Tić" Rijeka održana je druga radionica za djecu i roditelje u ciklusu radionica "Ja, mama i tata – zajedno dva sata". Radionica…