Edukativni kviz o nasilju

Dana 13. veljače 2014.g u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održan je edukativni kviz o nasilju u kojem se natjecalo 24 učenika 8b razreda Osnovne škole Nikole Tesle u Rijeci. Edukativni kviz održan je u sklopu preventivne kampanje „Živim život bez nasilja“ koju provodi Odjel prevencije PU primorsko-goranske u partnerstvu sa Dječjim domom i savjetovalištem „Tić“ Rijeka te osnovnom školom Nikola Tesla. Cilj kviza, koji je konstruiran u okviru projekta „Ambasadori Tića“, a sadrži pitanja o različitim oblicima nasilja, bio je da učenici pokažu naučena znanja na njima prilagođen i zabavan način.Na samom početku događanja učenike su pozdravile predstavnica Odjela prevencije Ingrid Mavrić, ravnateljica Dječjeg doma i savjetovališta „Tić“ Rijeka, Tamara Žakula Desnica i psihologinja Osnovne škole „Nikola Tesla“, Orjana Marušić Štimac sa željom da se učenici, uz ponavljanje znanja, dobro i zabave.
Učenici su riješavali edukativni kviz podijeljeni u 5 skupina. Kviz je vodila psihologinja Tića Nataša Makarun koja je po završetku kviza, zajedno sa policijskim djelatnicima, pojasnila sve nedoumice i pitanja koje su učenici imali vezano za pojedina pitanja.
Učenici su, tijekom aktivnosti, iskazali visoku motivaciju za postizanje što boljeg rezultata, a neka pitanja pratila je i njihova žustra diskusija unutar skupine. Po završetku su pohvaljeni za postignute rezultate uz simboličnu nagradu.

Početak građanske inicijative “JA, MAMA I TATA – ZAJEDNO DVA SATA”

Započela je građanska inicijativa "Ja, mama i tata – zajedno dva sata" čiji cilj je primarna prevencija rizičnih oblika ponašanja kod djece kroz osvješćivanje javnosti o ovom problemu i kroz…

Održana radionica „Ja, mama i tata – i naše potrebe”

Dana 18. veljače 2014.g., u Dječjem domu „Tić" Rijeka održana je prva radionica za djecu i roditelje u ciklusu radionica „Ja, mama i tata – zajedno dva sata". Radionica…