Dječjem domu „Tić“ uručena sredstva prikupljena na 6. Donatorskoj aukciji slika

Dana 10. travnja 2019. godine u upravnoj zgradi tvrtke Metis d.d. održano je svečano potpisivanje ugovora o donaciji sredstava prikupljenih na 6. Donatorskoj aukciji slika u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis d.d.
Šesta Donatorska aukcija slika održana je 6. prosinca 2018. godine u prostorima konobe Tarsa, na kojoj je ponuđen veliki broj slika, sportskih artikala i kalendara te su prikupljena sredstava u iznosu od 163.450,00 kuna koja su ravnomjerno podijeljena Zakladi Sveučilišta u Rijeci, Sportskom savezu osoba s invaliditetom Grada Rijeke i Dječjem domu „Tić“ Rijeka.
Na potpisivanju su sudjelovali ravnateljica Zaklade Iva Rinčić, direktor tvrtke Metis d.d. Jerry Pajić, voditeljica razvojnih projekata Metisa d.d. Dorotea Pešić-Bukovac, rukovoditelj programa sporta ovogodišnjih donatora sportskih artikala Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj, ravnateljica Dječjeg doma ”Tić” Rijeka Tamara Žakula Desnica i predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke Miljenko Mišljenović.
Ravnateljica Dječjeg doma ”Tić” Rijeka Tamara Žakula Desnica istaknula je ovu humanitarnu akciju kao hvalevrijedan i pozitivan primjer društvenog angažmana i osviještenosti za potrebe koje u društvu postoje te se, u ime svih korisnika Doma „Tić“, zahvalila Zakladi Sveučilišta u Rijeci i tvrtki Metis, kao i svim umjetnicima i donatorima koji su se uključili u ovu akciju. Navela je da će dobivena sredstva uložiti za podizanje kvalitete rada s djecom, uređenje prostora za poludnevni boravak i nabavku edukativnog materijala.

Radionica „Ja, mama i tata – zajedno dva sata“

Roditelji često imaju osjećaj da se svojem djetetu ne posvećuju dovoljno ili da ne provode vrijeme na način koje dijete ispunjava i čini zadovoljnim. Djeca svoje nezadovoljstvo i…

30. travnja – Međunarodni dan odgoja bez batina

Međunarodni dan odgoja bez batina obilježava se 30. travnja. U Dječjem domu „Tić“ Rijeka obilježavamo ga kroz različite aktivnosti kojima nastojimo upozoriti na neprimjerenost tjelesnog kažnjavanja, zalagati se…