Dan volontera u Tiću

12. prosinac  2012
Prema Univerzalnoj deklaraciji o volontiranju, volontiranje je kamen temeljac civilnoga društva. Ono potiče i ujedinjuje najplemenitije težnje ljudske vrste – težnju prema miru, slobodi, sigurnosti, mogućnosti izbora i pravdi za sve ljude. Godine 1985. Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 5. prosinca Međunarodnim danom volontera.
Tijekom cijele godine volonteri Tića pomažu djeci u učenju, sudjeluju u kreativnim radionicama i svakodnevnim aktivnostima u Domu te time značajno doprinose radu poludnevnog boravka.
Povodom Dana volontera u Tiću je organizirano druženje s volonterima Dječjeg doma „Tić“ Rijeka.

U opuštenoj atmosferi razgovaralo se o iskustvima tijekom volontiranja, odgovaralo se na pitanja volonterki i saslušalo prijedloge za daljnji rad.
Tijekom druženja volonterke su imale priliku naučiti kako izraditi ukrasne kutije koje se mogu iskoristiti tijekom predstojećih blagdana.

Edukacija za suce u „Tiću“

12. prosinac  2012. U periodu od  3. do 7. prosinca 2012. u "Tiću" je održana edukacija „Iskorištavanje i seksualno zlostavljanje djece, pomoć ranjivim žrtvama tijekom sudskog postupka sa…

Info-pult na Korzu u periodu od 18.do 20.prosinca 2012.g.g.

Od 18. do 20. prosinca, u razdoblju od 11 do 14 sati, na Jadranskom trgu biti će postavljen "štand" s proizvodima dječje keramičarske radionice Dječjeg doma "Tić" Rijeka.…