Ambasadori „Tića“ obilježili su Dan odgoja bez batina

U četvrtak 30. travnja, povodom Dana odgoja bez batina, ambasadori „Tića“ sudjelovali su u parlaonici kojoj je tema bila tjelesno kažnjavanje djece. Nakon kratkog uvodnog upoznavanja s tim što je tjelesno kažnjavanje, sa zakonom prema kojem je u Republici Hrvatskoj tjelesno kažnjavanje zabranjeno i posljedicama po djecu i roditelje koji tjelesno kažnjavaju djecu, razvila se rasprava po grupama. 

Ambasadori, podijeljeni u dvije grupe, smišljali su pitanja za suprotnu grupu, a s ciljem dodatnog promišljanja o problematici i razvoju diskusije. Tijekom parlaonice, odnosno odgovaranja na postavljenja pitanja od strane vršnjaka, dotaknuli su se važnih tema kao što su (ne)opravdanost tjelesnog kažnjavanja, preispitivali su neke mitove o tjelesnom kažnjavanju, promišljali su na koje načine se može promicati pozitivno roditeljstvo i dr. Na kraju su ambasadori dobili zadatak i naputak kako će stečena saznanja prenijeti i ostalim učenicima u školi, te na taj način će doprinijeti širenju svijesti o neprihvatljivosti tjelesnog kažnjavanja. 

Parlaonica je održana u Dječjem domu „Tić“ Rijeka, a osmislile su je i vodile gošće, sutkinje Hrvatskog debatnog kluba, Nada Kegalj i Diana Negovetić.

 
© 2010 TIĆ - zaštita djece od zlostavljanja i zanemarivanja | Izrada web stranice: NEON STUDIO