Obilježavanje Dana odgoja bez batina

30. travnja obilježava se Dan odgoja bez batina kojim se promiču nenasilne metode odgoja i ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece.

Tim povodom u Dječjem domu „Tić“ Rijeka, u utorak 29. travnja, provedena je radionica s Ambasadorima „Tića“, učenicima šestih razreda riječkih osnovnih škola.

Kroz rad na problemskoj situaciji učenici su potaknuti kritički razmišljati o tjelesnom kažnjavanju i postupanju u slučaju istog te su kroz rad s gostima imali prilike upoznati se s institucijama nadležnim za postupanje u situaciji nasilja nad djecom. Cilj radionice bio je podići informiranost učenika o štetnosti tjelesnog kažnjavanja, upoznati ih s načinima kako reagirati prilikom nasilja te ih upoznati s radom institucija koje brinu o zaštiti djece.

Učenicima su informacije o ulozi nadležnih institucija pružale Marijana Žunić, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije u PU PGŽ, Danijela Žagar, savjetnica Pravobraniteljice za djecu, Bojana Sudar, psihologinja u OŠ Škurinje, Dragica Jelača, socijalna radnica u Centru za socijalnu skrb Rijeka i Tamara Žakula Desnica, ravnateljica i psihologinja Dječjeg doma „Tić“ Rijeka.

 
© 2010 TIĆ - zaštita djece od zlostavljanja i zanemarivanja | Izrada web stranice: NEON STUDIO