U rujnu počinje novi 18. ciklus “Škole za razvedene roditelje”

Dana 29. rujna 2015.g. (utorak) u „Tiću“ započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ – programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 29.09. do 27.10.2015.g. tijekom pet susreta, svakog utorka od 17.00 do 18.30 sati. Za djecu sudionika Škole paralelno će se odvijati kreativne radionice, a svima je  ponuđena mogućnost individualnog psihološkog savjetovanja. “Škola za razvedene roditelje” i radionice za djecu su besplatne. Pozivamo sve zainteresirane roditelje da se prijave na tel. 215-670. Predviđeni broj polaznika je min. 12 i max. 25 roditelja.
Svi roditelji trebaju potporu. Većini roditelja, osobito u razdobljima kriza, nedostaju znanje i vještine za postizanje “dobrog roditeljstva”. “Škola za razvedene roditelje” je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Kontinuirano se provodi od 2007.g., dva puta godišnje.
Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.
Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:
o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja
prepoznavanje  i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka
upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.
Svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa.
Voditelji programa su mr.Tamara Žakula Desnica, prof. psih. i mr.sci. Ljiljana Bubnić.

Stručni skup o pravu djeteta na pritužbu Odboru za prava djeteta

Dana  08. rujna 2015. godine u Zagrebu ​je održan stručni skup na temu “3. Protokol Konvencije o pravima djeteta (pravo djeteta na pritužbu Odboru za prava djeteta)”. Navedeni…

Radni sastanak sa školskim koordinatorima za ambasadore „Tića“

Dana  14. listopada 2015. g. u „Tiću“ je održan radni sastanak  sa stručnim suradnicima i profesorima koji su u osnovnim školama zaduženi  za koordiniranje aktivnosti u okviru projekta…