Tribina “Prevencija seksualnog zlostavljanja djece: postignuća i izazovi”

Dana 27. svibnja 2014. u Gradskoj vijećnici održana je tribina “Prevencija seksualnog zlostavljanja djece: postignuća i izazovi”. Tribina je organizirana kao doprinos kampanji Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom “Jedno od pet”, a organizirale su je Udruga roditelja “Korak po korak” i Udruga U.Z.O.R. Izlaganje na temu “Tretman seksulano zlostavljane djece”  održala je mr. Tamara Žakula Desnica ravnateljica “Tića”.
Tribinom se željelo ukazati na važnost prevencije seksualnog zlostavljanja te prikazati postignuća i izazove u provedbi preventivnih programa, I tom je prilikom predstavljen CAP program, program primarne prevencije zlostavljanja djece.
Na tribini su sudjelovale socijalna pedagoginja Vesna Žilić iz OŠ Kantrida, koordinatorica CAP programa za Primorsko-goransku županiju; psihologinja Gorana Hitrec iz Udruge roditelja Korak po korak, koja je regionalni trening-centar za program CAP; psihologinja Paola Bogović iz Udruge za zaštitu obitelji Rijeka UZOR, u sklopu kojeg djeluje Sklonište i savjetovalište za žene i djecu; psihologinja Tanja Tuhtan Maras iz OŠ Gornja Vežica, koordinatorica Teen CAP programa te rehabilitatorica Tamara Dubrović iz Centra za odgoj i obrazovanje, koordinatorica CAP programa za djecu s teškoćama u razvoju.

Dan otvorenih vrata povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji (15. svibnja)

U četvrtak, 15. svibnja 2014. godine, obilježava se Međunarodni dan obitelji. Tim povodom „Tić“ organizira Dan otvorenih vrata kada svi zainteresirani mogu doći u „Tić“, Beli Kamik 11,…

Studenti Učiteljskog fakulteta posjetili “Tić”

Dana 29. svibnja 2014. studenti treće godine Ranog predškolskog odgoja I obrazovanja na Učiteljskom fakultetu posjetili su “Tić”. Tom prilikom ih je ravnateljica Tamara Žakula Desnica upoznala sa…