„Tić“ obilježio15. obljetnicu stručnog rada i Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece „milenijskom fotografijom“

Dana 06. studenog 2015.g. u 12.00 sati na Riječkom lukobranu okupilo se više od 1600 djece i mladih te stručnjaka i svih onih koji brinu za dobrobit djece i čuvaju njihova prava i interese kako bi zajednički „dignuli“ glas protiv nasilja i na taj način obilježili Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece i 15. godišnjicu rada „Tića“. Uz prigodni program koji je vodio glazbenik Dražen Turina Šajeta, „milenijsku fotografiju“ snimio je fotograf Šime Strikoman.U stvaranje „milenijske fotografije“ uključilo će se više od 1600 sudionika – učenika, studenata i nastavnika, predstavnika institucija i udruga sa kojima „Tić“ usko surađuje kao i svih onih pojedinaca koji su doprinijeli radu i razvoju „Tića“ od njegovih početaka do danas. Mnogobrojnim učenicima i nastavnicima iz 26 osnovnih i 4 srednje škole te studentima Riječkog Sveučilišta na Lukobranu su se pridružili riječki Gradonačelnik Vojko Obersnel, pročelnica gradskog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat te pročelnica OGU za odgoj i školstvo Sanda Sušanj sa suradnicima, zamjenica Župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, predstavnici Ravnateljstva policije MUP-a načelu s voditeljicom Službe prevencije Sandrom Veber te predstavnici PU primorsko-goranske na čelu s načelnicom Senkom Šubat uz prisustvo djelatnika prevencije, odnosa s javnošću, javnog reda, prometa, granice i gradskih policijskih postaja, predstavnice riječkog Ureda Pravobraniteljice za djecu, riječkog Centra za socijalnu skrb, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Domova socijalne skrbi u Rijeci i PGŽ, predstavnici desetak udruga koje se bave zaštitom prava djece i odraslih te stručnjaci koji su se još 1998.g. okupiliu Udruzi “Tić” i postavili temelje za razvoj stručnog rada sa zlostavljanom i zanemarivanom djecom u okvirima Dječjeg doma “Tić” Rijeka.
Sudionici su na Riječkom lukobranu formirali oblik „Tića“ na srcu i slova TIĆ, promjera 45 m2, a u izvođenju samog čina fotografiranja uključila se Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke koja je svojim vozilom omogućila podizanje fotografa na visinu od oko 40 m. Prigodni program vodio je glazbenik Dražen Turina Šajeta uz podršku prijatelja DJ-a Sanjina Midžića i Luke Milardovića.
Cijeli događaj odn. građansku inicijativu „Tić“ je organizirao uz podršku Grada Rijeke, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule, Lučke uprave, Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, tvrtke „Securitas“, Caffe bara „Terminal 7“, tvrtke „Forum ugostiteljstvo“  te volontera „Tića“, dok je fotografije snimane iz zraka ustupio  autor Darko Duda iz „AimeStudia“.
Na kraju događanja svi sudionici dobili su bookmarkere sa idejama nenasilja koje su izradila djeca, volonteri i djelatnici „Tića“.

Sudjelovanje na Sajmu razmjene ideja

Dječji dom „Tić“ Rijeka sudjelovao je na Sajmu razmjene ideja u sklopu 20. jesenskog poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova održanog u Opatiji od 22.-24. listopada. Na sajmu…

Sastanak sa stručnjacima Dječjeg vrtića Rijeka

Dana 5. studenog 2014.g. u „Tiću“ je održan stručni sastanak na kojem je prisustvovala ravnateljica i 20 stručnih suradnika (psihologa, pedagoga, logopeda i defektologa) iz Dječjeg vrtića Rijeka.…