Suradnja Filozofskog fakulteta i Tić-a

U četvrtak, 14. lipnja 2012.godine u Dječjem domu „Tić“ Rijeka održano je zajedničko druženje profesora Filozofskog fakulteta u Rijeci, studenata Likovne pedagogije APURI i djelatnika Tića te izloženi radovi nastali kroz navedenu suradnju.
Suradnja na kolegijima Obiteljska pedagogija i Obitelj i djeca u riziku, koji se izvode na studiju Likovne pedagogije Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a čiji je nositelj Prof. dr.sc. Jasminka Zloković sa Filozofskog fakulteta u Rijeci, rezultirala je volonterskim angažmanom studenata u Tić-u.
Studenti su u periodu od ožujka do lipnja ove godine provodili različite radionice sa djecom – likovnu, keramičku, origami, oslikali su zidove u dvorištu, izradili tematske plakate te snimili dokumentarni film o Tiću koji je ovom prilikom prikazan.Mnogi su studenti uvelike premašili satnicu i volonterski se angažirali u Tiću, a neki su izrazili želju i za nastavkom suradnje.

Prof. Jasminka Zloković istaknula je kako su studenti imali priliku primijeniti svoja znanja i vještine te steći i neka nova znanja, a najvažnije od svega je da su svojim radom istovremeno pomogli djeci te dodaje kako bi pozitivni rezultati ove suradnje trebali biti svijetli primjer i model ponašanja koji daje pozitivne efekte.

 

Održan sastanak s volonterima „Tića“

Povodom kraja školske godine, dana 14. lipnja 2012. održan je redovni sastanak i druženje s volonterima Dječjeg doma „Tić“ Rijeka. Sastanci su dio trajne supervizije i edukacije volontera.…

Šetnja do Velog Vrha

Dana 20. lipnja, korisnici poludnevnog boravka Dječjeg doma "Tić" Rijeka sa svojim odgajateljicama, u suradnji s PD Kamenjak, "osvojili" su Veli Vrh. Šetnicom od Pulca do Velog Vrha,…