Sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji „Child maltreatment & well-being“

Dana 07. i 08. srpnja 2017. godine, na Filozofskom fakultetu u Rijeci, održana je međunarodna znanstvena konferencija »Child maltreatment & well-being: Contemporary issues, research & practice«, na kojoj se okupilo 68 znanstvenika i stručnjaka za zaštitu djece i poticanje dječje dobrobiti. Tom su prilikom stručnjaci Doma „Tić“ predstavili oblike stručne pomoći i podrške koje ustanova pruža djeci, mladima i obiteljima kao i rezultate rada. Također je, putem poster prezentacije, predstavljen i rad s roditeljima u visoko konfliktnom razvodu i rezultati istraživanja o iskustvima djece i ponašanjima roditelja tijekom razvoda.

Cilj konferencije bio je povezati interdisciplinarnu zajednicu znanstvenika i stručnjaka koji rade u području zaštite djece od zlostavljanja i zaštite djece u riziku kako bi razmjenili najnovije nalaze istraživanja, primjere dobre prakse te međunarodne strategije i javne politike zaštite dječje dobrobiti.

Svoj su znanstveni i stručni rad predstavili stručnjaci iz Izraela, Finske, Njemačke, Nizozemske, Španjolske, Irske, Singapura, Velike Britanije, Albanije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Model rada s djecom i mladima u „Tiću“ predstavljen u Zagrebu

Dana 25. svibnja 2017. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je stručna konferencija "Ja nisam problem, ja sam dijete!" koju je organizirao Centar za nestalu i zlostavljanu…

Ljeto u “Tiću”

Početkom srpnja djeca, korisnici poludnevnog programa, započeli su ljetne praznike trodnevnim izletom u Istru. Tijekom lipnja i srpnja, u sklopu AIESEC projekta, Dom su posjetili studenti iz Francuske,…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)