Sudjelovanje na IV.znanstveno stručnom skupu posvećenom pitanjima nasilja u Osijeku

05. prosinac  2012.
U organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku i Društva psihologa Osijek, od 29. studenog do 1. prosinca 2012. održan je četvrti po redu bienalni znanstveno-stručni skup posvećen pitanjima nasilja “Nasilje i mentalno zdravlje – interdisciplinarni pristup”.
Četvrti skup bio je posvećen  odnosu nasilja i mentalnog zdravlja uz naglašenu važnost interdisciplinarnosti  i suradnje koja je ključna  za uspješan rad na proučavanju i smanjivanju nasilja i njegovih posljedica. Odnos nasilja i mentalnog zdravlja je složen i može se proučavati s različitih pozicija te svaki od pristupa može doprinijeti boljem razumijevanju nasilja kao pojave, kvalitetnijim programima prevencije i tretmana te unaprjeđenju mentalnog zdravlja.
Na skupu su, osim psihologa, sudjelovali i socijalni radnici, pedagozi, liječnici, pravnici i kriminolozi te su svaki sa svojeg aspekta pristupili tematici kako bi se dobila cjelovitija slika i razmijenila praktična iskustva.
Na stručnom skupu je aktivno  sudjelovala Klaudia Segnan Bilović, psihologinja Dječjeg doma “Tić” Rijeka, s poster prezentacijom “Zaustavimo tjelesno kažnjavanje djece – Projekt Ambasadori “Tića”  i izlaganjem “Prikaz rada poludnevnog boravka Dječjeg doma “Tić” Rijeka”.
Na skupu je izložena i poster prezentacija “Primjena kognitivno bihevioralne terapije fokusirane na traumu (TF-KBT) u radu sa seksualno zlostavljanom djecom” autorice Tamare Žakula Desnica, psihologinje i ravnateljice Dječjeg doma “Tić” Rijeka.

Simpozij “Koraci za budućnost bez nasilja”

Dana 23. studenoga 2012. održan je simpozij "Koraci za budućnost bez nasilja" u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Skup je održan sa ciljem ukazivanja na…

Potpora Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

06. prosinac  2012. Dana 04.12.2012. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u Puli potpisan je ugovor o financijskoj potpori za građansku inicijativu „Naš doprinos zajednici“ kojom je "Tić"…