Potpora Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

06. prosinac  2012.
Dana 04.12.2012. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u Puli potpisan je ugovor o financijskoj potpori za građansku inicijativu „Naš doprinos zajednici“ kojom je “Tić” dobio financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Građanska inicijativa „Tića“ pod nazivom „Dječji glas protiv nasilja“ realizirati će se u periodu od veljače do svibnja 2013.g. zahvaljujući potpori Zaklade u iznosu od 13.000,00 kn.
Cilj ove inicijative je osvijestiti javnost za postojanje problema nasilja nad i među djecom, informirati sugrađane, a posebno djecu o načinima prevencije  te ustanovama kojima se mogu obratiti za pomoć. To će se realizirati distribucijom tiskanog materijala  koji iz perspektive djeteta progovara o nasilju. U osmišljavanju edukativnih brošura i plakata uključiti će se djeca korisnici poludnevnog boravka, ambasadori „Tića“ – učenici svih riječkih osnovnih škola i volonteri, a uz stručno vodstvo stručnih djelatnika „Tića“. Tako osmišljeni plakati i brošure biti će tiskani,  a djeca  i volonteri dijelit će ih sugrađanima na info – štandu na riječkom Korzu što će biti povezano sa obilježavanjem Dana odgoja bez batina (30. travnja) te Međunarodnog dana obitelji (15. svibnja). Volonteri i djeca, uključeni u distribuciju materijala, svoje poruke dodatno će naglasiti odjećom, jednakim majicama i kapama s tiskanim logom i  sloganom. Voditeljica inicijative je psihologinja u „Tiću“ Ljiljana Bubnić.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva je neprofitna organizacija koja promiče međunarodnu suradnju, filantropiju, volonterstvo i cjelokupan razvoj demokratskog društva, sve u duhu poboljšanja i unaprjeđenja života u lokalnoj zajednici.
Misija: Zaklada potiče i promiče razvoj zajednica i aktivnog građanstva pružanjem financijskih potpora, informiranjem, savjetovanjem i razvojem međusektorske suradnje, te drugim oblicima podrške organizacijama civilnog društva.

Sudjelovanje na IV.znanstveno stručnom skupu posvećenom pitanjima nasilja u Osijeku

05. prosinac  2012. U organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku i Društva psihologa Osijek, od 29. studenog do 1. prosinca 2012. održan je četvrti po redu bienalni…

Radionica o alpinizmu voditelja Vitomira Maričića

Dana 29.11.2012. Dječji dom Tić posjetio je mladi riječki sportaš Vitomir Maričić održavši radionicu i predavanje za djecu s ciljem da ih upozna s osnovnim alpinističkim znanjima, prezentira…