“Riječki val” poklonio korisnicima “Tića” ulaznice za “Matineje u Zajcu”

Udruga građana Riječki val je, na prijedlog HNK Ivana pl. Zajca, poklonila 10 ulaznica za „Matineje u Zajcu“ djeci korisnicima poludnevnog boravka u Dječjem domu „Tić“ Rijeka.
Djeca su u četvrtak, 18. listopada u 12,00 sati prisustvovala prvoj predstavi „Djevojčak u vještičjem vrtlogu“ kojom je započeo ovosezonski popularni ciklus za djecu „Matineje u Zajcu“, a koji je podržala udruga građana Riječki val.Zahvaljujući doprinosu članova Riječkog vala te inicijativi HNK Ivana pl. Zajca korisnici “Tića” imati će priliku tijekom ove sezone pogledati 5 predstava za djecu.
Djevojčak u vještičjem vrtlogu,suvremena bajka prema motivima priča R. Dahla (Zajca i Malik)
Pčelica Maja,opera za djecu (Bruno Bjelinski)
Shut up and dance,autorski projekt R. Savkovića
Blizanke,prema knjizi E. Kästnera (gostovanje Dječjeg kazališta Dubrava)
Edukacijski koncert C. Saint-Saëns, Karneval životinja, pod vodstvom dirigenta I. Vlajnića
Riječki val je udruga građana koja se bavi promicanjem kulture življenja u riječkom prostoru. Nastala je spontanim okupljanjem generacijski bliskih Riječana različitih profesionalnih profila koji dijele razmišljanje da razvoj društva prije svega ovisi o aktivnosti samih građana.
Kao prijatelj kulture i djece Riječki val prepoznaje važnost odgoja djece, a usmjeravanje  aktivnosti djece prema kulturnim i edukativnim sadržajima smatra pozitivnim praćenjem svjetskih trendova, ali i svojom društvenom ulogom i odgovornošću. U tom smislu Riječki val je podržao HNK Ivana pl. Zajca u želji da usmjeri  pažnju djece na kvalitetnu kulturnu ponudu  te u nastojanju da ih odgoji u obrazovane mlade ljude i školovanu publiku.  Partnerstvom s nacionalnom kazališnom kućom u projektu „Matineje u Zajcu“, udruga Riječki val želi direktno pomoći djeci da kvalitetnije provode svoje slobodno vrijeme.

Počinje dvanaesti ciklus “Škole za razvedene roditelje”

Dana 02. listopada 2012.g. (utorak) u „Tić-u“ započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ - programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 02.10. do…

Predavanje za studente Učiteljskog fakulteta u Rijeci

Dana 30. listopada 2012.g. „Tić“ su posjetili studenti treće godine Učiteljskog fakulteta, smjer Razredna nastava, u okviru kolegija Obiteljska pedagogija, u pratnji prof. Jasne Arigoni. Studenti su upoznati…