Raznolikosti poludnevnog boravka u „Tiću“

Kroz program poludnevnog boravka u Dječjem domu „Tić“ Rijeka primarno se pruža psihosocijalna pomoć djeci te njihovim roditeljima i skrbnicima, a kako bi djeca kvalitetno provodila svoje slobodno vrijeme, organiziraju se razne aktivnosti u suradnji s drugim institucijama. Tijekom proteklih desetak dana organizirane su tri posjete i aktivnosti uz podršku drugih ustanova i osoba:
Dana 29.05.2018. godine, djeca uključena u poludnevni boravak Dječjeg doma „Tić“ Rijeka, u pratnji odgajateljica, posjetila su Novi list. Pod stručnim vodstvom novinara Edija Prodana, obišli su redakciju, uredništvo i tiskaru Novog lista. Upoznali su se s posebnostima novinarskog posla, saznali na koji način nastaju dnevne novine te kako se cjelokupni proces mijenjao pojavom nove tehnologije. Djeca su s velikim zanimanjem upijala dobivene informacije te postavljala mnoštvo pitanja o izazovima s kojima se novinari susreću i procesu nastajanja tiskovnog sadržaja.

Dana 01. lipnja 2018. godine, djeca uključena u poludnevni boravak Doma su, u pratnji odgajateljica, posjetila glavnu meteorološku postaju Rijeka Državnog hidrometeorološkog zavoda. Meteorološka postaja djeluje od 1947. godine, a služi za meteorološka promatranja radi proučavanja vremena i klime. Pod stručnim vodstvom meteorologa Nikole Gržinića, djeca su se upoznala s instrumentima za mjerenje temperature tla i zraka, jačine i smjera vjetra te količine oborina i na taj način saznala kako nastaje vremenska prognoza.

U utorak, 05. lipnja 2018. godine, djeca uključena u poludnevni boravak Dječjeg doma „Tić“ Rijeka, zajedno s odgajateljicom sudjelovala su u projektnom danu „Murva“ u organizaciji Učeničkog doma Podmurvice. Uključili su se u radionicu „Put svile“ na kojoj su oslikavali svilu motivima iz prirode. U zanimljivoj radionici „Blago pod murvom“ rješavanjem zagonetki djeca su imala zadatak složiti puzzlu koja će ih dovesti do cilja i slatke nagrade. Projekti dan završio je ugodnim druženjem s djelatnicima i učenicima Doma podmurvice uz slastice i sokove.

4. lipnja – Međunarodni dan djece žrtava zlostavljanja

Međunarodni dan djece žrtava zlostavljanja obilježava se svake godine 4. lipnja, a to je prilika da se podsjetimo da mnoga djeca pate zbog različitih oblika zlostavljanja. U Dječjem…

Predavanje za studente Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Dana 13. lipnja 2018. ravnateljica Tamara Žakula Desnica održala je gostujuće predavanje na temu „Iskustva Dječjeg doma „Tić“ Rijeka u radu sa razvedenim roditeljima i njihovom djecom“ za…