Radni sastanak i međusektorska suradnja

Dana 15. studenog 2022. u Dječjem domu „Tić“ Rijeka održan je radni sastanak predstavnika ustanova i organizacija koje se u Rijeci bave djecom i obiteljima te na različite načine doprinose zaštiti djece od zlostavljanja i zanemarivanja.

Cilj sastanka bio je jačanje međusektorske suradnje te unapređenje sustava podrške djeci i mladima koji su proživjeli nasilje ili su u riziku od doživljavanja nasilja. Povod sastanku je obilježavanje Europskog dana zaštite djece od seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja (18.11.), Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece (19.11.) i Međunarodnog dana dječjih prava (20.11.).

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Grada Rijeke, Ureda Pravobranitelja za djecu, Centara za socijalnu skrb, PU Primorsko-goranske, NZZJZ PGŽ, Općinskog i Županijskog suda u Rijeci, Obiteljskog centra Rijeka, Doma Sv. Ana, Pravnog fakulteta u Rijeci, Udruge UZOR, Udruge Terra, SOS Rijeka i Dječjeg doma „Tić“ Rijeka.

U konstruktivnoj i bogatoj diskusiji dotakli su se mnogi aspekti zaštite djece od zlostavljanja i zanemarivanja te je dogovorena daljnja međusektorska suradnja.

Pojačane volonterske snage „Tića“

Dana 03. studenog 2022.g. održana je edukacija za prvu grupu novih volontera koji će se uključiti u rad Dječjeg doma „Tić“ Rijeka. Volontiranje su nastavili i neki dugogodišnji…

Potpisan ugovor o donaciji Zaklade Novo Sutra

Dana 9. prosinca 2022. u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dodijeljeni su ugovori o donaciji financijskih sredstava domovima za djecu u Hrvatskoj. Donaciju je osigurala…