Radionica o nasilju u mladenačkim vezama

Dana 22. veljače 2017. godine održana je radionica za srednjoškolce na temu nasilja u mladenačkim vezama. Radionica je organizirana u partnerstvu Dječjeg doma “Tić” Rijeka, Odjela prevencije PU primorsko-goranske i Prve sušačke hrvatske gimnazije čiji su učenici trećih razreda aktivno sudjelovali u radionici.Događanje je održano povodom obilježavanja Dana ružičastih majica u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, a usklopu manifestacije Rijeka psihologije.
Kroz diskusiju i rad u malim grupama tijekom radionice mladima je omogućeno da iskažu vlastita uvjerenja o dobroj i sigurnoj vezi, pružene su im informacije na osnovi kojih mogu prepoznati različite oblike, uzroke i posljedice nasilja u vezama, prepoznati vlastita ponašanja koja ugrožavaju druge ili njih same te kako mogu pružiti pomoć mladoj osobi koja se nalazi u nasilnoj vezi. Također su upoznati sa radom Dječjeg doma “Tić” Rijeka i mogućnostima dobivanja stručne podrške koju u “Tiću” mogu dobiti ukoliko imaju iskustvo nasilja u mladenačkoj vezi.
Radionica je organizirana za učenike trećih  razreda Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, a vodile su je Ingrid Mavrić psihologinja i policijska službenica Odjela prevencije, Lina Debelić, psihologinja Prve sušačke hrvatske gimnazije i Tamara Žakula Desnica, ravnateljica Dječjeg doma „Tić“ Rijeka.
Dan ružičastih majica obilježava se posljednje srijede u veljači aktivnostima koje za cilj imaju prevenciju svih oblika vršnjačkog nasilja. Ideja o obilježavanju tog dana pojavila se 2007. godine u Kanadi kada je dječak došao u školu u ružičastoj majici i zbog toga postao žrtvom nasilja. U znak podrške njegovi školski kolege također su odjenuli ružičaste majice, a njihova poruka protiv nasilja uskoro je poprimila globalni karakter.

Obilježen Dan ružičastih majica

Dana 22. veljače 2017. godine održane su četiri interaktivne radionice usmjerene na prevenciju vršnjačkog nasilja u osnovnim školama u Omišlju i Dobrinju na otoku Krku. Radionice su održane…

Anti Stres Mentalni Trening

Dana 01. 03. 2017. godine održana je radionica  „Anti Stres Mentalni Trening“ na kojoj je sudioncima ponuđen uvid u praktično razumjevanje mentalnog treninga s ciljem uklanjanja nepotrebnog stresa,…