Predstava skupine “Kreativci” za najmlađe u Tiću

U srijedu 30.svibnja 2012. g. učenici iz Osnovne škole Eugen Kumičić, okupljeni u skupini „Kreativci“, izveli su zanimljivu predstavu za najmlađe korisnike Dječjeg doma „Tić“. Predstava govori o tome kakav je to dobar učenik i nastala je kroz višemjesečni vrijedni i stvaralački rad djece pod stručnim vodstvom socijalne pedagoginje Gordane Asje Galetić.
Predstavu su osmislili učenici petih i šestih razreda: Ardijan Azemi, Ana Boroša, Ivan Dundović, Jana Krasojević, Ana Radošević, Marija Radošević, Aleksandra Vignjević i Dorotea Vučak koji su samostalno napisali tekst, osmislili scenografiju te izradili lutke. Okupljeni su u skupini Kreativci kojoj je cilj poticati maksimalni razvoj potencijala djece koristeći različite kreativne tehnike od glume, plesa i pokreta, vođenih diskusija, igara, likovnih i drugih tehnika.
Na ovaj način „Kreativci“ su  istraživali i domišljali se tome što nekoga čini dobrim učenikom i kako postati jako dobar učenik! Pokušali su otkriti može li netko tko nije dobar učenik postati odličan ili možda čak i najbolji učenik te nas kroz ovu edukativnu i zabavnu predstavu uče kako sva djeca mogu postati dobri učenici!

Predavanje za učitelj Dijete- žrtva ili nasilnik, uloga učitelja”

Dana 29. svibnja 2012.g. održano je predavanje za učitelje i profesore u Osnovnoj školi "Klana". O uzrocima vršnjačkog nasilja te ulozi učitelja i školskih djelatnika kao i njihovom…

Atlantic grupa osvježila fasadu Tića

Dana 6. lipnja 2012. godine Tić je dobio donaciju Atlantic grupe namijenjenu ličenju fasade zgrade ustanove. Tog dana Tić je posjetilo trideset zaposlenika Atlantic grupe koji su sudjelovali…