Počinje trinaesti ciklus “Škole za razvedene roditelje”

21. siječnja  2013.
Dana 19. veljače 2013.g. (utorak) u „Tić-u“ započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ – programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 19.02. do 19.03.2013.g. tijekom pet susreta, svakog utorka od 17.00 do 18.30 sati.
Za djecu sudionika Škole paralelno će se odvijati kreativne radionice, a svima je  ponuđena mogućnost individualnog psihološkog savjetovanja.
Škola za razvedene roditelje i radionice za djecu su besplatne.
Pozivamo sve zainteresirane roditelje da se prijave na tel. 215-670.
Predviđeni broj polaznika je min. 12 i max. 25 roditelja.Svi roditelji trebaju potporu. Većini roditelja, osobito u razdobljima kriza, nedostaju znanje i vještine za postizanje “dobrog roditeljstva”.Škola za razvedene roditelje je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Kontinuirano se provodi od 2007.g., dva puta godišnje.
Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.
Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:
o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja
prepoznavanje  i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka
upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.
Svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa.
Voditelji programa su mr.Tamara Žakula Desnica, prof. psih. i Suzana Mravinac, prof. psih.
Kreativne radionice za djecu vodi odgajateljica Mirjana Štampar Komjenović.
Više informacija o programu Škole za razvedene roditelje možete poslušati u emisiji obrazovnog i dječjeg programa Savjetovalište urednice Višnje Biti na 1. programu HRT-a, emitirane 28.01.2013.g. (Radio na zahtjev)

Hrvatska lutrija darivala djecu

17. siječnja  2013. Akciju darivanja djece i mladih u Dječjim domovima «Nešto ispod bora staviti se mora», kojom se dio prihoda od Božićne srećke namjenjuje za darove djeci i mladima…

Predavanje-radionica za roditelje “Sigurnost na internetu”

Drugi dan, drugog tjedna u veljači proglašen je međunarodnim Danom sigurnog interneta. Tim povodom će se u utorak, 05.veljače 2013.g., s početkom u10.00 sati u Dječjem domu "Tić"…