Počinje nova „Škola za razvedene roditelje“

Dana 13. listopada 2022. (četvrtak) u Dječjem domu „Tić“ Rijeka započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ – program psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 13.10. do 10.11.2022. tijekom pet susreta, svakog četvrtka od 17.00 do 18.30 sati. Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno, a svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na tel. 215-670, radnim danom od 9.00 do 15.00 sati.

Polazeći od ideje da svi roditelji trebaju potporu roditeljstvu te da većini roditelja u razdobljima kriza nedostaju znanje i vještine za postizanje “dobrog roditeljstva” Dječji dom „Tić“ Rijeka organizira program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. „Škola za razvedene roditelje“ se kontinuirano provodi od 2007. godine i do sada je održan 31 ciklus.

Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:
• o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
• utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja
• prepoznavanje i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
• razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
• upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka
• upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.

Svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa kojeg vode psihologinje Dječjeg doma “Tić” Rijeka.

Program „Škole za razvedene roditelje“ uvršten je u katalog programa u okviru EurofamNet projekta u koji je uvršteno više od 170 programa iz cijele Europe koji pružaju podršku obitelji, a temelje se na osiguravanju dječjih prava i dobrobiti obitelji.

Obilježili smo Međunarodni dan mira

U srijedu 21.09.2022. održali smo radionicu povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira na temu „Mir u meni za mir u svijetu“ za djecu uključenu u poludnevni boravak. Glavna skupština…

Obilježena 15. godišnjica rada riječkog ureda Pravobraniteljice za djecu

Riječki ured pravobraniteljice za djecu obilježio je 15. godina rada tribinom koja je održana 05. listopada 2022. u Dječjoj kući u Art-kvartu „Benčić“. Tom je prilikom predstavljena i…