Održana radionica „Ja, mama i tata, zajedno dva sata“

22. veljače 2012. godine u Dječjem domu „Tić“ Rijeka održana je radionica za roditelje i djecu predškolskog i nižeg školskog uzrasta pod nazivom „Ja, mama i tata, zajedno dva sata“. Radionica je bila je usmjerena na prezentaciju i demonstraciju tehnike „Time-in“, odnosno tehnike za unapređenje kvalitete zajedničkog vremena roditelja i djece. Na radionici, uz upoznavanje s njezinim osnovnim značajkama, roditelji i djeca su u zajedničkoj igri imali priliku iskušati ovu tehniku te su se zabavili i proveli ugodno zajedničko vrijeme.
Na radionici je sudjelovao 21 sudionik, 10 roditelja i 11 djece. Roditelji su izrazili veliko zadovoljstvo temom i organizacijom radionice, a prezentiran sadržaj su procijenili korisnim i primjenjivim u svakodnevnom životu. Također su izrazili potrebu za češćim održavanjem sličnih radionica usmjerenih na unaprjeđenje roditeljskih vještina i podizanje kvalitete odnosa roditelja i djece.
Radionica je održana u sklopu Rijeke psihologije – 5. tjedna psihologije u Hrvatskoj, a vodile su je psihologinje Ljiljana Bubnić i Nataša Špigl i odgajateljica Mirjana Štampar Komjenović.
Zbog velikog interesa za provedenu radionicu, ista će se ponovo održati.Zainteresirani se mogu prijaviti na broj 215-670 te dobiti detaljnije informacije o terminu održavanja radionice.
Izjave sudionika
„Svidio mi se novi pristup igri i djetetu.“
„Najviše mi se svidjela igra s djecom.“
„Svidio mi se kreativan rad.“
„Najviše mi se svidjelo zajedničko druženje s djecom.“
„Svidio mi se zajednički ples.“

Počinje jedanaesti ciklus “Škole za razvedene roditelje”

Dana 23. veljače 2012.g. (četvrtak) u „Tić-u“ započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ - programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 23.02. do…

Stručni skup “Što za djecu znači Europska konvencija o ostvarivanju dječjih prava”

U Rijeci je, dana 23. veljače 2012.g., održan stručni stručni skup "Što za djecu znači Europska konvencija o ostvarivanju dječjih prava" kojeg su organizirale Pravobraniteljica za djecu i…