Obilježen Međunarodni dan obitelji (15. svibnja)

Međunarodni dan obitelji – 15. svibnja proglasili su Ujedinjeni narodi svojom rezolucijom 1993. godine. Prvi put se taj dan obilježio 15. svibnja 1994. godine i počeo se obilježavati s ciljem da se naglasi važnost obitelji, a ovogodišnje obilježavanje odvija se pod motom „Poboljšanje socijalne integracije i međugeneracijske solidarnosti“.
Tić se pridružio ovogodišnjem obilježavanju postavljanjem info-pulta na Korzu gdje su Ambasadori, djelatnici i volonteri „Tića“ građanima uručivali informativne materijale o različitim mogućnostima dobivanja stručne pomoći za djecu, mlade i obitelj u okviru Dječjeg doma i savjetovališta „Tić“ te dijelili edukativne brošure i plakate.Polazeći od ideje da obitelj pruža okvir u kojem pojedinci, a osobito djeca, dobivaju emocionalnu, ali i svaku drugu podršku neophodnu za njihov razvoj, uče vrijednosti, formiraju prve odnose, uče komunicirati s drugima i stvaraju interakciju sa svijetom oko njih svjesni smo značaja i potrebe pružanja podrške obitelji.
U današnje vrijeme ekonomskih teškoća i nestabilnosti, oslabljena je i obitelj zbog čega uočavamo povećanu potrebu kontinuiranog rada na prevenciji i pružanju podrške obiteljima. Povodom Međunarodnog dana obitelji na info-pultu prezentirane su sve aktivnosti koje Tić provodi u tom smjeru, od poludnevnog programa za djecu, savjetovališnog rada, preventivnih programa za roditelje (škole za roditelje) i djecu (ambasadori Tića)  kako bi djecu, mlade i obitelji informirali o mogućnostima koje Tić nudi i pozvali ih da nam se, u situaciji potrebe, obrate. Sve su aktivnosti besplatne.
Uključivanje djece – ambasadora Tića u obilježavanje ovog dana predstavlja još jedan način kojim Tić kontinuirano stvara partnerstvo s djecom kako bi djeca mogla izravno, a ne samo putem odraslih, iznositi svoja stajališta, potrebe i rješenja.
Obilježavanje ovog datuma ujedno predstavlja i okončanje građanske inicijative “Dječji glas protiv nasilja”  koja je provedena tijekom proteklih mjeseci, zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva  u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. U okviru navedene inicijative provedeno je niz aktivnosti u okviru kojih su ambasadori Tića izrađivali plakate i letke na temu zaštite djece od nasilja nad i među djecom koji su podijeljeni građanima.

 

Predstavljen zbornik “Zaštita prava i interesa djece s problemima u ponašanju”

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić predstavila je 13. svibnja 2013. zbornik "Zaštita prava i interesa djece s problemima u ponašanju" u Rijeci, na Sveučilišnom kampusu na Trsatu, u…

Okrugli stol “Nasilničko ponašanje učenika u crikveničkim osnovnim školama- stanje i implikacije”

Dana 24. svibnja 2013. u Vijećnici Grada Crikvenice održan je okrugli stol "Nasilničko ponašanje učenika u crikveničkim osnovnim školama - stanje i implikacije“. Okrugli stol organiziran je kako…