Najava: Knjižica o pozitivnom roditeljstvu “Ja, mama i tata”

U periodu od 24.do 28. ožujka 2014.g. (ponedjeljak – petak) stručnjaci i volonteri Dječjeg doma „Tić“ Rijeka će na info-pultu na Korzu dijeliti knjižicu o pozitivnom roditeljstvu „Ja, mama i tata“. Svi zainteresirani građani moći će dobiti besplatan primjerak knjižice svakim danom od 11.00 do 12.00 sati. Na info-pultu moći će također dobiti informacije o oblicima stručne pomoći i podrške koje mogu dobiti u „Tiću“ (poludnevni program, savjetovanje, stručne radionice).Knjižica „Ja, mama i tata“ namijenjena je roditeljima djece predškolske i rane školske dobi te svima onima koji se brinu o djeci i podižu ih – skrbnicima, udomiteljima i drugima koji su na sebe preuzeli roditeljsku ulogu.
Ideja za knjižicu javila se tijekom provođenja radionica za djecu i roditelje pod nazivom „Ja, mama i tata  – zajedno dva sata“ u kojima se roditeljima prenose informacije, znanja, vještine i osigurava podrška u ispunjavanju njihove roditeljske uloge, s posebnim naglaskom na pozitivnu interakciju i kvalitetno provedeno vrijeme roditelja i djeteta. U ovoj knjižici nastojali smo objediniti  informacije i iskustva s navedenih radionica.
Knjižica je tiskana zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule te tvrtki CNM &CO.d.o.o. i JGL d.d.

 

Održana radionica „Ja, mama i tata – zajedno u igri”

Dana 18. ožujka 2014.g., u Dječjem domu "Tić" Rijeka održana je posljednja radionica za djecu i roditelje u ciklusu "Ja, mama i tata – zajedno dva sata". Radionica je…

Tribina “Utjecaj medija na djecu”

Dana 27. ožujka 2014.g. u OŠ "Škurinje" održana je tribina "Djeca i nasilje u medijima". Izlaganje na temu "Nasilje u medijima – uloga roditelja" održala je Ljiljana Bubnić,…