Međunarodni dan djece žrtava nasilja

Zbog velikog broja djece žrtava nasilja u svijetu i svakodnevnog kršenja prava djece, UN je 1983. godine, 4. lipnja proglasio Međunarodnim danom djece žrtava nasilja.
Današnji dan – Međunarodni dana djece žrtava nasilja Dječji dom “Tić” Rijeka obilježio je postavljanjem info pulta na Korzu na kojem su prezentirani plakati koje je treća generacija Ambsadora Tića izradila na svojoj prvoj ovogodišnjoj aktivnosti, a povodom Dana odgoja bez batina.Plakati prikazuju stavove i mišljenja učenika o fizičkom kažnjavanju djece; kakve posljedice ostavlja fizičko kažnjavanje;  poruke roditeljima o tome što je alternativa fizičkom kažnjavanju i poruke vršnjacima što učiniti ukoliko su žrtve fizičkog nasilja ili poznaju dijete žrtvu.
Plakati su uobličeni u prigodnu brošuru Zaustavimo tjelesno kažnjavanje djece!, a koju su Ambasadori Tića danas dijelili građanima.
Na taj način željeli smo skrenuti pažnju sugrađana na problem fizičkog kažnjavanja, predstaviti promišljanja djece o problemu tjelesnog kažnjavanja, dati poruke roditeljima o pozitivnim oblicima discipliniranja djece te potaknuti djecu da se obrate za pomoć.

 

Edukacija za nove volontere

Nakon provedenog ciklusa primanja volontera za 2012. godinu, dana 01 i 15. lipnja 2012.g. organizirana je edukacija za 16 novih volontera. Edukacija uključuje upoznavanje volontera sa radom i…

Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji

U Dječjem domu „Tić“ u utorak 15.5. 2012.g. obilježili smo međunarodni dan obitelji prigodnim druženjem i sportskim igrama u kojima su sudjelovala djeca i njihovi roditelji. Želja nam…