Debata-parlaonica, povodom Dana odgoja bez batina

28. travnja 2009.
Ove smo se godine odlučili obilježiti Dan odgoja bez batina (30. travnja) organiziranjem debate-parlaonice namijenjene Ambasadorima Tića s temom “Djecu treba zaštiti od tjelesnog kažnjavanja”.
Cilj ove aktivnosti bio je dodatno podići svijest javnosti o problemu i štetnosti tjelesnog kažnjavanja djece, doprinijeti razvoju kritičkog razmišljanja djece te dobiti dječje viđenje rješenja problema kroz predlaganje konkretnog plana i smjernica za poboljšanje zaštite djece.Ambasadori su bili podijeljeni u dvije grupe od kojih je afirmacijska zastupala stav da su djeca dovoljno zaštićena od tjelesnog kažnjavanja, a negacijska grupa je zastupala stav da je djecu potrebno dodatno zaštiti od tjelesnog kažnjavanja.
Debatu je vodila Nada Kegalj, voditeljica Debatnog kluba u OŠ Podmurvice i sutkinja Hrvatskog debatnog kluba.
Sudjelovanjem u debati su Ambasadori Tića još jednom imali priliku proraditi tematiku tjelesnog kažnjavanja, dati svoje viđenje rješenja problema te predložiti planove kako se to može postići.
I afirmacijska i negacijska grupa predložile su planove koji vode dodatnoj zaštiti djece od tjelesnog kažnjavanja i realno su primjenjivi.
Zaključci s debate proslijeđeni su svim institucijama koje su dužne skrbiti o zaštiti prava djece, a s njima je upoznata i javnost putem stručne tribine “Tjelesno kažnjavanje djece-danas”.

Sudjelovanje Ambasadora na tribini „Tjelesno kažnjavanje djece – danas“

05. svibnja 2009. Stručna pod nazivom «Tjelesno kažnjavanje djece – danas» održana u  Gradskoj  vijećnici  godine bila je namijenjena djelatnicima osnovnih škola, vrtića te roditeljima, odnosno  široj javnosti. Cilj…