Ambasadori „Tića“ i prava djece u medijima

U utorak, 18. studenog, u Dječjem domu „Tić“ Rijeka, održana je  se cjelojutarnja interaktivna radionica s ambasadorima „Tića“ pod nazivom „Prava djece u medijima“.
Tijekom kreativne radionice ambasadori su upoznati s dječjim pravima u medijima, načinima njihovog kršenja i zaštite te izradili vlasti prilog za medije u kojem su primijenili novostečena znanja. Učenici su sudjelovali i u snimanju radijske emisije „Zašto tako“. Radionicu je osmislila i vodila radijska i televizijska novinarka i urednica Višnja Biti s Hrvatske radiotelevizije.
Ovom radionicom obilježili smo 19.11. – Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece i 20.11. – Međunarodni dan prava djeteta.

Bilo je radno, veselo i zanimljivo! Pogledajte!

Obilježavamo europski dan zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja 18. studenoga

Ove godine prvi puta obilježavamo Europski dan zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja koji je odredilo Vijeće Europe kako bi se povećala svjesnost, ovaj put ciljano…

Studenti Učiteljskog fakulteta posjetili su “Tić”

Dana 27. studenog 2015.g. studenti 3. godine Učiteljskog fakulteta posjetili su “Tić”. U okviru posjete upoznati su sa radom ustanove kao i specifičnostima stručnog rada sa zlostavljanom i…