Započeo je novi ciklus «ŠKOLE ZA RAZVEDENE RODITELJE»

01. ožujak 2011.
Dana 01. ožujka 2011.g. (utorak) u „Tić-u“ je započeo novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ – programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 01. do 29.03.2011.g. tijekom pet susreta, svakog utorka od 17.00 do 18.30 sati.
Za djecu sudionika Škole paralelno se odvijaju kreativne radionice, a svima je  ponuđena mogućnost individualnog savjetovanja u Savjetovalištu „Tić“.
Škola za razvedene roditelje i radionice za djecu su besplatne!
Cilj programa „Škole za razvedene roditelje“ je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom te boljoj organizaciji obiteljskog života nakon rastave roditelja, uz jačanje samopouzdanja djece i roditeljske kompetentnosti u odgoju.
Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje informacija o različitim, djeci relevantnim aspektima razvoda braka, utjecaju razvoda na razvoj djece, prepoznavanju i razumijevanju dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda, informacije o tome kako pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti kao i o tome kako komunicirati sa bivšim supružnikom.
Škola za razvedene roditelje je program koji se u Tiću kontinuirano provodi od 2007.g.

Stručna predavanja posvećena vršnjačkom nasilju

28. veljače 2011. U okviru projekta „Vratimo osmijeh u školske klupe“ Udruga S.O.S. telefon organizirala je predavanja za odgojno – obrazovne djelatnike i zainteresirane građane posvećeno vršnjačkom nasilju.…

Prijave za volontiranje

09. ožujak 2011. Želite volontirati? Prijavite se do 31. ožujka 2011.godine i uključite se u postupak primanja volontera koji započinje u travnju. Prijaviti se možete osobnim dolaskom, telefonom ili…