U veljači započinje novi 19. ciklus škole za razvedene roditelje

Dana 16. veljače 2016.g. (utorak) u „Tiću“ započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ – programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 16.02. do 15.03.2016.g. tijekom pet susreta, svakog utorka od 17.00 do 18.30 sati. Za djecu sudionika Škole paralelno će se odvijati kreativne radionice, a svima je  ponuđena mogućnost individualnog psihološkog savjetovanja. “Škola za razvedene roditelje” i radionice za djecu su besplatne. Pozivamo sve zainteresirane roditelje da se prijave na tel. 215-670. Predviđeni broj polaznika je min. 12 i max. 25 roditelja.Svi roditelji trebaju potporu. Većini roditelja, osobito u razdobljima kriza, nedostaju znanje i vještine za postizanje “dobrog roditeljstva”. “Škola za razvedene roditelje” je program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. Kontinuirano se provodi od 2007.g., dva puta godišnje.
Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.
Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:
o različitim, djeci relevantnim, aspektima razvoda braka
utjecaju razvoda na razvoj djece i upoznavanje s promjenama u djetetovu doživljavanju sigurnosti zbog rastave roditelja
prepoznavanje  i razumijevanje dječjih reakcija te specifičnih potreba tijekom i nakon razvoda
razvijanje roditeljskih vještina pomoći djeci da se prilagode na nove životne okolnosti
upoznavanje s opasnostima nenamjerne promjene stila i roditeljskih postupaka
upoznavanje s važnošću drugoga roditelja za dijete te razvijanje vještina konstruktivnog zajedničkog roditeljstva nakon rastave.
Svi polaznici po završetku dobivaju pisane materijale koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa.
Voditelji programa su mr.Tamara Žakula Desnica, prof. psih. i mr.sci. Ljiljana Bubnić.

„Tić“ – Dom po mjeri djeteta

Zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade Hrvatska za djecu, u periodu od listopada do  prosinca 2015.g., realizirali smo program pod nazivom „Tić“ - Dom po mjeri djeteta. U   okviru programa…

Rad „Tića“ predstavljen predstavnicima osnovnih i srednjih škola u Primorsko – goranskoj županiji

Dana 15. siječnja 2016.g. održano je Županijsko stručno vijeće voditelja školskih preventivnih programa za osnovne i srednje škole i učeničke domove Primorsko-goranske županije. Na skupu su predstavljene aktivnosti…