U tijeku su prijave za uključivanje novih volontera u Dječji dom „Tić“ Rijeka

Svi zainteresirani za volontiranje u Dječjem domu „Tić“ Rijeka mogu se prijaviti slanjem prijavnice na e-mail adresu: tic@tic-za-djecu.hr. Informacije za volontere i obrasci prijavnica dostupni su na: https://www.tic-za-djecu.hr/volontiraj-u-ticu/. Nakon prijave provodi se postupak prijema volontera koji uključuje intervju i edukaciju.

Volonteri u ustanovi uključeni su u rad s djecom – korisnicima poludnevnog programa kroz pružanje pomoći i podrške u učenju te organizaciji kreativnih radionica po dogovoru, a u svom radu imaju podršku i mentorstvo stručnih djelatnika „Tića“.

Uz osjećaj zadovoljstva zbog pomaganja, volonteri stječu i nova znanja i vještine, obogaćuju svoje iskustvo, osigurana im je stručna edukacija i stalna supervizija, dostupna im je stručna literatura, pruža im se prilika za sudjelovanje na zajedničkim druženjima i svečanostima te drugim događanjima u Domu i izvan.

Obilježavanje Dana odgoja bez batina (30.04.)

Dan odgoja bez batina u svijetu se obilježava od 1998. godine, a u Dječjem domu „Tić“ Rijeka na taj dan, od 2009.g., različitim aktivnostima upozoravamo na neprimjerenost odgoja…

Kako pedofili dolaze u kontakt sa djecom i zašto je važan stručni tretman?

U savjetovalištu Dječjeg doma „Tić“ Rijeka pruža se stručna pomoć i podršku djeci i mladima koji su proživjeli različite vrste traumatskih događaja, a najčešće zbog iskustva zlostavljanja i…