U “Tiću” započela Kreativna škola fotografije

Dana 20. rujna 2016.g. u “Tiću” je započela Kreativna škola fotografije. Riječ je o projektu namijenjenom djeci uključenoj u poludnevni boravak koji je inicirala Građanska inicijativa fotografa sa dugogodišnjim volonterskim i fotografskim iskustvom – Ivica Tabula, Nebojša Anić, Željko Maletić, Nenad Šućurović, Majda Anić i Sarah Švegar. Podršku ovom projektu dalo je i Ministarstvo socijalne politike i mladih donacijom sredstava za kupnju pet fotografskih aparata.

Kreativna škola fotografije održavati će se kroz 10 teorijskih predavanja i praktični rad u vidu odlazaka i fotografiranja “na terenu” kao i obrade fotografija, a svoje će radove djeca po završetku Škole izložiti na izložbi.
Inicijativa za ovaj projekt proizašla je iz dosadašnje suradnje sa fotografima okupljenim u Građansku inicijativu fotografa. Oni su tijekom protekle godine prikupili donacije kojima su kupili personalizirane božićno-novogodišnje poklone za djecu korisnike poludnevnog boravka u “Tiću” te su organizirali kazališnu predstavu u suradnji s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka. U želji da djeci ponude i dodatni sadržaj prenoseći im vlastito znanje i iskustvo iz područja fotografije, te ih na taj način zainteresiraju za fotografsku umjetnost, osmislali su Kreativnu školu fotografije.

Održana edukacija prve grupe novih volontera u „Tiću“

Dana 21. rujna 2016.g. u „Tiću“ je održana edukacija za 10 novih volontera kroz koju su se pobliže upoznali sa radom „Tića“, zakonskim okvirom volontiranja i specifičnostima volontiranja…

Regionalni susret na temu zaštite djece

Dana 22. i 23. rujna  2016.g. održan je “Regionalni susret predstavnika resurs osoba iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije“ u Beogradu, u okviru projekta ChildHub za Jugoistočnu…