Sudjelovanje na stručnom skupu “Obitelj u socijalnoj skrbi u doba pandemije”

Dana 15. lipnja 2021. u Opatiji je održan stručni skup pod nazivom „Obitelj u socijalnoj skrbi u doba pandemije“, u organizaciji Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran.

U prvom dijelu skupa održana su predavanja orijentirana na područje (de)institucionalizacije djece i mladih u sustavu socijalne skrbi dok je drugi dio bio posvećen temi mentalnog zdravlja korisnika (izvan)institucionalnih usluga u sustavu socijalne skrbi u okviru kojeg je održan okrugli stol „Mentalno zdravlje mladih – izazov za sustav socijalne skrbi“.

Ravnateljica Dječjeg doma „Tić“ Rijeka Tamara Žakula sudjelovala na okruglom stolu na kojem je predstavila oblike podrške djeci, mladima i obitelji koje Dom „Tić“ pruža sa osvrtom na probleme mentalnog zdravlja u periodu krize. Na okruglom stolu još su sudjelovali Miranda Glavaš-Kul iz Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka, Ilinka Serdarević iz Udruge Terra u Rijeci i Mladen Kosanović iz Dječjeg doma „Ruža Petrović“ u Puli. U okviru stručnosg skupa, a s ciljem osnaživanja podrške stručnjacima u socijalnoj skrbi, predavanja su održale Marija Barilić, Ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, izv.prof.dr.sc. Vanja Branica sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, prof.dr.sc. Gordana Keresteš sa Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Ella Selak Bagarić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Međunarodni dan djece žrtava nasilja (4. lipnja)

4. lipnja obilježava se Međunarodni dan djece žrtava nasilja kako bi podsjetili javnost da mnoga djeca doživljavaju različite oblike nasilja te kako bi naglasili važnost zaštite djece i…

Donacija Poliklinike Analiza

Dana 07. srpnja 2021. godine Dječji dom „Tić“ Rijeka primio je donaciju Poliklinike Analiza u vidu pet alergo testova koje će iskoristiti petero djece uključene u poludnevni boravak…