Sudjelovanje na internacionalnom kongresu dječje i adolescentne psihoterapije

U Sarajevu se, u periodu od 18. do 21. listopada 2018. godine, održao Prvi internacionalni kongres dječje i adolescentne psihoterapije, na kojem je sudjelovala psihologinja Ljiljana Bubnić. Organizator kongresa bila je Bosansko-hercegovačka integrativna dječja i adolescentna psihoterapijska asocijacija (BHDIDAPA) u partnerstvu sa UNICEF-om.
Tema kongresa je bila „Mjesto psihoterapije u očuvanju zdravlja i dobrobiti djece i adolescenata“. Cilj kongresa je bio istaći postojanje potrebe za povećanjem svjesnosti svih stručnjaka iz područja zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja i pravosuđa o važnosti multidisciplinarne i međusektorske suradnje u očuvanju zdravlja i dobrobiti djece i mladih.
Kongres je bio mjesto susreta različitih disciplina koje su kroz razmjenu iskustava, najave novih trendova, predstavljanje psihoterapijskih praksi kroz brojna izlaganja sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Malte, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Engleske, Italije, Francuske, Njemačke, Austrije i drugih europskih zemalja te Kanade, Amerike i drugih. Teme izlaganja bile su iz područja psihoterapije, psihijatrije, medicine, psihologije, sociologije, pedagogije, umjetnosti, filozofije, prava, teologije.
Ovaj susret omogućio je sudionicima da osvijeste i ojačaju vlastite kapacitete, osnaže međusobne mreže i time djeluju na bolje razumijevanje problematike mentalnog zdravlja djece i mladih unutar sistema.
Zajednički stav stručnjaka okupljenih na kongresu je da stručnjaci imaju odgovornost da kroz multidisciplinarnu i međusektorsku suradnju aktivno djeluju na očuvanju zdravlja i dobrobit djece i mladih.

2. listopada počinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“

Dana 02. listopada 2018.g. (utorak) u Dječjem domu „Tić“ Rijeka započinje novi, 24. po redu, ciklus „Škole za razvedene roditelje“ - programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će…

Kreativno-edukativna radionica “Što mogu učiniti JA!”

U susret Svjetskom danu prevencije zlostavljanja djece (19.11.) u "Tiću" je održana kreativno-edukativna radionica za ambasadore „Tića“ pod nazivom „Što mogu učiniti ja?. Kroz niz zabavnih aktivnosti učenici…