Sudjelovanje na ciklusu radionica OTISNI ME

U periodu od 18. do 22. travnja 2016. god. korisnici Dječjeg doma „Tić“ Rijeka su, u pratnji odgajateljice Mirjane Štampar Komjenović, polazili ciklus radionica OTISNI ME u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka. Radionice su održane povodom Festivala znanosti, vodile su ih kustosica Margita Cvjetinović Starac i apsolventica Akademije primjerenjih umjetnosti Sanja Palada, a zadnjeg dana upriličena je izložba nastalih radova djece.
Radionce su korisnicima omogućile aktivnu spoznaju najednostavnijih tehnika otiskivanja i njihovu raznoliku primjenu u kreativnom izražavanju.
U veselom, ugodnom i maštovitom prostoru ČUDOTVORNICE i pod zanimljivim vodstvom voditeljica dan izložbe nastalih radova došao je brzo.
U sklopu radionice, a uz stručno vodstvo kustosice Muzeja, djeca su razgledala i stalni postav izložbe „Tragovi vremena“ i uživili se u ulogu malih istraživača.

Prihvaćanje različitosti i razvijanje tolerancije

Dana 14. travnja 2016.g. djeca uključena u program poludnevnog boravka „Tića“, pogledala su predstavu “Na čijem si ti planetu?“ u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. Predstava se bavi problematikom…

Ambasadori „Tića“ obilježili Međunarodni dan odgoja bez batina (30.4.)

Dana 28. travnja 2016.g. obilježili smo Međunarodni dan odgoja bez batina kroz interaktivanu edukativnu radionicu o tjelesnom kažnjavanju djece, u kojoj su sudjelovali ambasadori „Tića“. Kroz ovu aktivnost…