Šetnja kanjonom Rječine

Dana 27. svibnja 2016. godine djeca uključena u poludnevni boravak u „Tiću“ su, u pratnji odgajateljica i vodiča Planinarskog društva Tuhobić, Damira Konestre, provela u šetnji kanjonom Rječine. Šetnja, kojoj su se pridružili i volonteri „Tića“, započela je kod Hartere, preko Žaklja do Pašca.
Evo što o izletu kažu djeca i odgajateljice:
Prolazili smo kanjonom Rječine, upoznavali bogatu industrijsku povijest Rijeke, vidjeli ruševine starih mlinova  i gospodarskih zgrada. U dva i pol sata hodanja riječkom šetnicom prošli smo podnožje Velog Vrha, Orehovice i Pašca. Penjali smo se i spuštali šumom, nailazeći na izuzetno dobro markirane puteve.
Korisnici Doma Tić bili su vrlo zadovoljni i zainteresirani za ovu vrstu šetnje i pokazali su izuzetan planinarski duh.
Nekoliko puta smo stali kako bismo se odmorili i ovjekovječili fotografskim aparatom mjesta koja smo posjetili. Odmarali smo se i družili na deblima srušenih stabala u šumi, u debelom hladu i na livadi uz ruševine starog mlina.
Dok smo hodali šumom, primjetili smo stabljike veprine, šparoge i grmlje bazge i upoznali stabla bjelogorične šume.
Na Pašac, cilj našeg puta, došli smo umorni, ali zadovoljni i  prepuni dojmova. Roditelj jednog našeg korisnika ugodno nas je iznenadio košaricom osvježavajućih jagoda.
Na izletu smo se jako lijepo proveli i zabavili, a kakve smo divne slike napravili možete se uvjeriti sami.

O vršnjačkom nasilju za pedagoge Primorsko-goranske županije

Dana 16. svibnja 2016. godine u Učeničkom domu "Podmurvice" Rijeka održan je stručni skup za pedagoge u osnovnim i srednjim školama Primorsko-goranske županije na kojem je Tamara Žakula…

Šetnja kanjonom Rječine

Dana 27. svibnja 2016. godine djeca uključena u poludnevni boravak u „Tiću“ su, u pratnji odgajateljica i vodiča Planinarskog društva Tuhobić, Damira Konestre, provela u šetnji kanjonom Rječine.…