Proljeće u “Tiću”

S dolaskom proljeća i toplijih, sunčanih dana raznim novim aktivnostima obogatili smo program poludnevnog boravka “Tića”.
Za vrijeme proljetnih praznika djeca i odgajateljice Doma posjetili su Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka gdje su imali priliku upoznati se s načinom rada 3D printera i 3D modeliranja. S interesom su pratili cijeli proces od izrade modela za printanje pa do gotovog rada. S prezentacije su otišli puni kreativnih ideja i volje za izradom vlastitih 3D modela. Također, potaknuti lijepim vremenom i željom za boravkom u prirodi dana 02.travnja, djeca i odgajateljice posjetili su Veli vrh. Krenuli su od Cvetkovog trga na Drenovi prema Velom vrhu, a potom se spustili do Pulca. Tijekom šetnje uživali su u pogledu na buđenje prirode; zelenilu i proljetnicama, a s vrha brda u prekrasnom pogledu na Grominšćinu i okolicu Rijeke.
Kako bi i u dvorište „Tića“ stiglo proljeće djeca su se zajedno s odgajateljicama posvetila sadnji cvijeća i ukrašavanju glinenih vaza šarenim bojama. Proljeće je u „Tić“ stiglo i kroz kroz brojne kreacije s proljetnim motivima.

Predavanje za građane o sigurnosti djece na Internetu

Dana 27. ožujka 2015.g. u Domu kulture Čavle održano je predavanje za građane pod nazivom “Dijete na Internetu – koji su rizici i kako ih prevladati”. Kroz predavanje…

Dm volontira i donira!

Tijekom travnja u volontiranje u „Tiću“ uključili su se djelatnici tvrtke dm-drogerie markt. Tom prilikom, kroz tri susreta, 10 djelatnika dm-a doprinijelo je uređenju vanjskog prostora „Tića“ obnavljanjem…