Primorsko-goranska županija sufinancira rad Dječjeg doma „Tić“ Rijeka

Dana 5. veljače 2021. godine u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, župan Zlatko Komadina potpisao je s ravnateljicom Dječjeg doma „Tić“ Rijeka Tamarom Žakulom i ravnateljicom Društva Crvenog križa PGŽ Vesnom Čavar Ugovore o sufinanciranju redovite djelatnosti.
Kako je istaknuo župan Komadina ovo je također dio široke lepeze djelatnosti o kojima brine Županija i redovno ih financira. „U današnje vrijeme epidemije i potresa nepotrebno je naglašavati koliko je važna uloga ovih institucija koje osim stručne podrške imaju i važnu komponentu solidarnosti sa svima kojim je pomoć potrebna“, rekao je Komadina.
Za sufinanciranje Dječjeg dom „Tić“ Rijeka izdvojeno je 209.000,00 kn, iznos koji Primorsko-goranska županija izdvaja za troškove plaća dviju odgajateljica koje su direktno uključene u rad sa djecom u okviru poludnevnog boravka. Ravnateljica Tamara Žakula zahvalila je na financijskoj podršci koju Županija pruža još od 2005. godine te je napomenula kako je u proteklih 20 godina stručnu pomoć u poludnevnom boravku dobilo 145 djece dok je istu u savjetovalištu dobilo više od 6500 djece mladih i odraslih iz Rijeke, Primorsko-goranske županije te ostalih dijelova Hrvatske. Također, preventivni programi koje ustanova kontinuirano provodi dostupni su svim zainteresiranima i besplatni su kao i sve usluge koje ustanova pruža.
Djelatnost Ustanove financirana je iz proračuna Grada Rijeke, a sufinanciraju je od 2005. godine Primorsko-goranska županija, a od 2010. godine i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

„Škola za razvedene roditelje“

Obavještavamo sve zainteresirane da se „Škola za razvedene roditelje“, koja svake godine počinje u veljači, ovaj mjesec neće održati zbog poštivanja epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za…

Dječji dom „Tić“ Rijeka na 10. Rijeci psihologije

Ovaj tjedan u Rijeci i okolici obilježava se 10. Rijeka psihologije kao dio 14. tjedna psihologije u Hrvatskoj. Pročitajte bogati program i pronađite neke od aktivnosti za sebe…