Preventivni program “Zajedno protiv govora mržnje”

Dana 24. ožujka 2017. u Rijeci je predstavljena preventivna aktivnost “Zajedno protiv govora mržnje” koju je organizirala i provela Policijska uprava primorsko-goranska u suradnji s partnerima i uz podršku Ravnateljstva policije, Službe za prevenciju. Manifestacija je proveena s ciljem promicanja kulture dijaloga, tolerancije i nediskriminacije te sprečavanje svih oblika govora mržnje. Događanje je popratila i ravnateljica Djačjeg doma „Tić“ Rijeka Tamara Žakula Desnica.
Prvi dio preventivnih aktivnosti održan je u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, a u sklopu multimedijalnoga kutka nazvanoga “Stani pred kameru i pošalji poruku” sudionici su uputili javnosti kratke i sadržajne poruke protiv govora mržnje i važnosti njegova sprečavanja. Svojim porukama svi su podržali borbu protiv govora mržnje, svakog oblika nasilja i netolerancije, uz naglasak da govor mržnje ništa ne može opravdati te da mu nije mjesto ni na sportskim natjecanjima niti u društvu općenito te da su nenasilje i tolerancija jedini ispravan oblik komunikacije. Poruke svih sudionika snimljene su i dostupne na Youtube kanalu MUP RH i policije, kako bi se i na taj način senzibilizirala šira javnost o potrebi zajedničkog djelovanja i čvrstom stavu da društvo treba imati nultu toleranciju na govor mržnje, kao i odgovarajući odgovor/rješenje na uočeni problem.
U nastavku je u Informativnom centru održana interaktivna radionica “Prevenirajmo zajedno govor mržnje na sportskim natjecanjima”, u kojoj je sudjelovalo dvadesetak učenika prvog razreda Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića iz Rijeke. Drugi dio preventivnih aktivnosti, scensko–glazbeni, održan je Korzu, te je okupio učenike riječkih škola, sportske klubove, predstavnike državnih tijela i institucija, jedinica lokalne uprave i samouprave, sveučilišne i znanstvene zajednice, organizacija civilnog društva, sportskih organizacija, navijačkih udruga, medija te sportaše, glazbenike i brojne građane. (Foto: http://www.primorsko-goranska.policija.hr/MainPu.aspx?id=256506)

Predavanje za studente Primaljstva

Dana 10. ožujka 2017. godine Dječji dom „Tić“ Rijeka posjetili su studenti prve godine stručnog studija Primaljstva, u okviru kolegija Prenatalna primaljska skrb, Fakulteta zdravstvenih studija,u pratnji prof.…

Održan sastanak volontera

Dana 30. ožujka 2017. održan je redoviti sastanak i druženje volontera Dječjeg doma „Tić“ Rijeka koje je dio trajne supervizije volontera. Ovom prilikom, volonteri su se međusobno upoznali,…