Obilježavanje svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece (19.11)

Dom za djecu „Tić“ Rijeka i ove je godine obilježio Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece u okviru projekta Ambasadori „Tića“.
Dana 18.11.2010.g. s novom generacijom Ambasadora „Tića“, koju predstavljaju 40 učenika iz 20 riječkih osnovnih škola, održana je aktivnost Mreža znanja za sigurno korištenje interneta i mobitela.
Ambasadori su kroz primjere educirani o opasnostima upotrebe elektroničkih medija te načinima zaštite, a kao rezultat navedenog napravili su svoju mrežu poruka odraslima u vezi s navedenim problemom. Također su iskazali želju da se odrasli više informiraju o njihovim aktivnostima te da ih educiraju prije samog početka korištenja istih.
Neke od poruka:
posvetite nam više pažnje
Možda da nam objasnite sve prije nego sve to počnemo koristiti i upozoriti nas na opasnost korištenja
Odraslima je dužnost zaštititi nas i poslušati ako im se povjerimo, odrasli bi trebali više pozornosti posvećivati nama i vjerovati nam
zaštitite nas tako da se malo više informirate što mi mladi radimo na internetu

Međunarodni dan djece žrtava nasilja (04.06.)

Povodom tradicionalnog obilježavanja Međunarodnog dana djece žrtava nasilja, „Tić“ je poduzeo aktivnosti kojima doprinosi podizanju svijesti o problemu nasilja nad djecom kod šire i stručne javnosti. (više…)

U Osijeku održan 3. skup posvećen pitanjima nasilja

U periodu od 25. do 27. studenog 2010. u Osijeku se odvijao III. znanstveno - stručni skup posvećen pitanjima nasilja "PSIHOSOCIJALNI ASPEKTI NASILJA U SUVREMENOM DRUŠTVU - IZAZOV…