Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznatiji kao Dan ružičastih majica, ove godine obilježava se 23. veljače. Vršnjačko nasilje su sva ona ponašanja kojima dijete drugo dijete povrijedi, ponizi, ozlijedi, rastuži, uplaši, a koja su i učinjena s tom namjerom. Zato je važno djecu potaknuti na razmišljanje o tome kako se oni ponašaju jedni prema drugima, uživo i u virtualnom svijetu. Dječji dom „Tić“ Rijeka ove godine pridružio se obilježavanju ovog dana kroz nekoliko aktivnosti.

Dana 23. veljače s djecom iz poludnevnog boravka održana je zabavna radionica kroz koju su se djeca, osim podsjećanja na oblike i načine zaštite od nasilja među vršnjacima, posebno usmjerila na ponašanja i vrijednosti koje unaprjeđuju vršnjačke odnose i grade prijateljstva, kao alternative nasilju.

 

 

 

 

 

Dana 23. veljače ravnateljica Tamara Žakula gostovala je u emisiji „Učionica“ Kanala Ri u kojoj se, između ostalog, govorilo o važnosti trajne podrške društva, stručnjaka i roditelja u prevenciji vršnjačkog nasilja.

Dana 28. veljače psihologinja Nataša Makarun sudjelovala je u radionici “Prijatelj, ne nasilnik” u organizaciji Odjela prevencije PU primorsko-goranske i u suradnji s OŠ Nikola Tesla. I kroz ovu radionicu s učenicima se dodatno govorilo o sprječavanju vršnjačkog nasilja.

 

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

Dana 08. veljače obilježava se Dan sigurnijeg interneta. Roditelji se često osjećaju preplavljeno brojnim mogućnostima koje internet nudi i teško im je pratiti sve ono s čime se…

Obavijest o početku 31. ciklusa „Škole za razvedene roditelje“

Dana 03. svibnja 2022.g. (utorak) u Dječjem domu „Tić“ Rijeka započinje novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ - program psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u…