Obilježavanje Dana odgoja bez batina

30. travnja obilježava se Dan odgoja bez batina kojim se promiču nenasilne metode odgoja i ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece.
Tim povodom u Dječjem domu „Tić“ Rijeka, u utorak 29. travnja, provedena je radionica s Ambasadorima „Tića“, učenicima šestih razreda riječkih osnovnih škola.
Kroz rad na problemskoj situaciji učenici su potaknuti kritički razmišljati o tjelesnom kažnjavanju i postupanju u slučaju istog te su kroz rad s gostima imali prilike upoznati se s institucijama nadležnim za postupanje u situaciji nasilja nad djecom. Cilj radionice bio je podići informiranost učenika o štetnosti tjelesnog kažnjavanja, upoznati ih s načinima kako reagirati prilikom nasilja te ih upoznati s radom institucija koje brinu o zaštiti djece.Učenicima su informacije o ulozi nadležnih institucija pružale Marijana Žunić, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije u PU PGŽ, Danijela Žagar, savjetnica Pravobraniteljice za djecu, Bojana Sudar, psihologinja u OŠ Škurinje, Dragica Jelača, socijalna radnica u Centru za socijalnu skrb Rijeka i Tamara Žakula Desnica, ravnateljica i psihologinja Dječjeg doma „Tić“ Rijeka.

Edukativna radionica “Zaštita žrtava kaznenih djela i prekršaja”

Dana 14. travnja 2014.g., u prostorijama Policijske uprave primorsko-goranske održane su radionice namijenjene pomoćnicima načelnika policijskih postaja za poslove temeljne i kriminalističke policije te voditeljima smjena Operativnog komunikacijskog…

Dan otvorenih vrata povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji (15. svibnja)

U četvrtak, 15. svibnja 2014. godine, obilježava se Međunarodni dan obitelji. Tim povodom „Tić“ organizira Dan otvorenih vrata kada svi zainteresirani mogu doći u „Tić“, Beli Kamik 11,…