Zaklada Istra obilježila deset godina doprinosa zajednici

Dana 05. prosinca 2017. godine u Puli je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva obilježila desetu obljetnicu provođenja natječaja ”Naš doprinos zajednici”. Tom prilikom ravnateljica Doma „Tić“ Tamara Žakula Desnica je predstavila četiri uspješne akcije koje je ustanova provela uz potporu Zaklade u periodu od 2011. do 2015. godine – „Veselo dvorište za razigrane Tiće“, „Dječji glas protiv nasilja“, „Ja, mama i tata – zajedno dva sata“, „ZA osmijeh, PROTIV suza!“. Uz prikaz rezultata provedbe i društvenog značaja navedenih akcija, u kojima su sudjelovali brojni građani i volonteri, ravnateljica je zahvalila Zakladi Istra na prepoznavanju vrijednosti prijavljenih aktivnosti i pruženim potporama uz čestitke na dosadašnjem kvaliteltnom i uspješnom radu i želji za njegovim nastavkom.

Riječ je o natječaju koji je Zaklada provodila u okviru proširenog Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a putemo kojeg su podržane 202 građanske akcije. Upraviteljica Zaklade Helga Moze Glavan naglasila je kako se vrijednost ovih akcija ogleda u uključenosti građana, različitih organizacija, udruga, lokalnih institucija, ustanova, poduzetnika i više od 4790 volontera, a sve su akcije obogatile kvalitetu života lokalne zajednice te donijele korist za čak 239 671 građana.
Na svečanom dodađanju sudjelovali su još i zamjenica Župana Istarske županije, gđa. Sandra Čakić Kuhar, zamjenica Gradonačelnika Grada Pule-Pola gđa. Elena Puh Belci, predsjednica Volonterskog centra Istra Danijela Ustić te predstavnici nekoliko uspješnih provoditelja građanskih akcija: Vesna Grubišić Juhas iz Doma za starije i nemoćne osobe „Alfredo Štiglić“, Morena Moferdin iz Gradske knjižnice Novigrad, Snježana Lehman iz Društva Naša djeca Poreč te Sanja Mornar i Nikolina Hrga iz Foliot centre za djecu i mlade Matulji.

Održana radionica “Prijatelj, ne nasilnik”

Dana 24.11.2017.g. održana  je radionica "Prijatelj, ne nasilnik" sa učenicima OŠ Nikola Tesla na temu vršnjačkog nasilja. Radionica je organizirana u suradnji s odjelom prevencije PU PGŽ, povodom obilježavanja…

HUMANITARNA AKCIJA „ZAJEDNO, MOŽEMO!“

Humanitarnu akciju „Zajedno, možemo!“ organizirao je Dom „Tić“ za djecu korisnike poludnevnog programa, a održati će se u periodu od 04. do 22. prosinca 2017.g. U okviru akcije…