Kritičko promišljanje filma “Djeca tranzicije”

Dana 14. i 15. travnja 2015.g. u Art kinu Rijeka prikazan je film “Djeca tranzicije”. Film je prikazan u sklopu programa Škole u kinu za učenike osmih razreda osnovnih škola. Obzirom na aktualnu i osjetljivu tematiku, nakon odgledanog  filma, učenicima je pružena mogućnost da postave pitanja, komentiraju i razgovaraju sa psihologinjama „Tića“ – Klaudiom Segnan Bilović, Ljiljanom Bubnić, Natašom Makarun i Iris Antolović.
“Djeca tranzicije” je dokumentarni film koji kroz  potresne priče iz stvarnog života obrađuje teme “cyberbullynga”,  vršnjačkog zlostavljanja,   i odrastanja u sjeni ambicija i očekivanja koje pred djecu stavlja društvo.
Tijekom diskusije sa psihologinjama učenici su pokazali zainteresiranost i kritičko promišljanje navedenih tema, kao i potrebu da se o temama, koje su protkane u filmu, više i otvorenije razgovara.

Dm volontira i donira!

Tijekom travnja u volontiranje u „Tiću“ uključili su se djelatnici tvrtke dm-drogerie markt. Tom prilikom, kroz tri susreta, 10 djelatnika dm-a doprinijelo je uređenju vanjskog prostora „Tića“ obnavljanjem…

Stručni posjet studenata Primaljstva

Dana 15. travnja 2015.g. "Tić" su posjetili studenti prve godine stručnog studija Primaljstva, u oviru kolegija Prenatalna primaljska skrb, u pratnji prof. Anice Stanković. Studenti su upoznati sa…